Extraordinari concert de “Saxformance”

0
146

Aquest passat dissabte, dia 11 de febrer, va tenir lloc a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música un concert dedicat al saxo.

“Saxformance” és el nom del quartet de saxos que va encantar el nombrosíssim públic que omplia a vessar l’auditori. Una combinació instrumental que posseeix una interessantíssima sonoritat i permet descobrir les immenses possibilitats del saxòfon en totes les seves variants. Saxo soprano, alto, tenor i baríton, ens varen transportar en el temps i en l’espai, en un fantàstic viatge musical a través de la pintura, el cinema, la televisió, etc.

Els quatre integrants provenen de terres ampostines (on la tradició musical es concreta majoritàriament en els instruments de vent i totes les seves combinacions), però un d’ells, en Jordi Bargalló i Guinjoan, resideix a la Garriga i, a més, és professor a l’Escola Municipal de Música. De seguida es varen posar el públic a la butxaca, ja que amb una gran qualitat tècnica i molta musicalitat varen saber crear un ambient favorable i familiar.

És de remarcar la bona idea d’acompanyar amb imatges en moviment la majoria dels temes musicals, ja que aquests estaven inspirats o directament relacionats amb imatges de quadres, pel·lícules de cinema o sèries de televisió.

Val a dir, també, que diverses obres eren arranjades o composades pel membre del quartet Tomàs Simón, cosa que encara dóna més rellevància a la professionalitat dels intèrprets.

En fi, més d’una hora i mitja de bona música i bon ambient, en què petits i grans varem quedar més que satisfets, i amb ganes de tornar-hi.

Crònica: FBI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.