1ª Fira de la Botifarra

0
cartell_p

La Garriga celebrarà els propers 11 i 12 de febrer la 1a Fira de la Botifarra un esdeveniment inèdit que pretén promoure el comerç local i promocionar el municipi. A partir d’un dels productes més emblemàtics del poble – la botifarra – la fira donarà a conèixer aquesta tradició garriguenca i oferirà tot un conjunt de propostes lúdiques i culturals.

Durant la setmana, el públic podrà gaudir d’una oferta gastronòmica diversa i de qualitat i, alhora, descobrir els principals atractius turístics del municipi. A la fira hi participaran cansaladeries locals, establiments de productes de proximitat i productors locals i comarcals. També hi col·laboraran els sectors de la restauració i de menjars preparats. 

La Fira de la Botifarra començarà dissabte 11 de febrer a les cinc de la tarda a la plaça de Can Dachs, on s’hi instal·laran les parades de tots els establiments i productors participants. A la mateixa plaça es durà a terme l’activitat “Coneix la Garriga amb una guia virtual”, en què tothom qui ho vulgui podrà fer una visita guiada pel municipi i conèixer els diferents itineraris turístics. Les rutes disponibles aprofundeixen en diferents aspectes del poble, com són l’antiguitat i l’edat mitjana, l’època moderna, el termalisme i l’estiueig o la memòria històrica.

dptic_2La inauguració oficial de la fira tindrà lloc dissabte a les sis de la tarda a la Sala Andreu Dameson i Aspa i comptarà amb la presència de l’alcaldessa, Meritxell Budó, el regidor de Promoció Econòmica, Vicenç Guiu, i el diputat delegat de Comerç i Esport de la Diputació de Barcelona, Jordi Subirana. A continuació, la sala acollirà la presentació del llibre Corpus Culinari Català, el receptari més complet de la gastronomia catalana i el recull més important del patrimoni culinari del país. La presentació anirà a càrrec de la directora general de la Fundació Institut Català de la Cuina (FICC), Pepa  Aymamí, i també parlaran Eduard Padró, membre del Comitè Científic de la FICC, i Marc Cuspinera, cuiner d’El  Bulli. Altres propostes per a la tarda i el vespre de dissabte seran els tallers infantils de titelles al carrer del Centre i una actuació de música tradicional catalana amb el grup Tonàlics.

De cara al segon dia, la fira s’amenitzarà amb un concurs popular de coques de botifarra. El concurs es farà de nou a dotze del matí a l’estand institucional de la plaça de Can Dachs, on les persones participants podran portar les seves coques i lliurar-les a un jurat integrat per cuiners del poble. Paral·lelament, l’associació Corpus la Garriga guarnirà el carrer del Centre amb una catifa de flors inspirada en el cartell de la Fira de la Botifarra. La jornada es completarà amb tallers infantils i un concurs del joc de cartes de la botifarra (les inscripcions es podran fer a de nou a dos quarts de deu del matí a l’estand institucional). Durant tot el matí es podran fer visites guiades des del tendal institucional de l’Ajuntament i els establiments comercials romandran oberts al públic.

La Fira de la Botifarra portarà altres iniciatives, com el tastet de botifarres i productes derivats que es farà dissabte a les cansaladeries i als estands de la fira. També s’ha programat un concurs de dibuix infantil sobre la botifarra i la presentació de la guia de restauració de la Garriga. Finalment, de l’11 al 19 de febrer els establiments de restauració participants introduiran en les seves cartes el platillo de botifarra, que serviran a un preu de 10 euros. Els establiments de menjars preparats en serviran racions a 3 euros.

concurs_pinturaConcurs infantil de dibuix

Per començar a fer boca de les activitats programades, s’ ha programat un concurs infantil de dibuix de la botifarra de la Garriga. Al certamen hi poden participar infants de 4 a 12 anys i les obres s’han de lliurar abans del 8 de febrer a l’Ajuntament, a Can Raspall o als establiments de restauració col·laboradors. El dibuixos guanyadors es premiaran amb un diploma i un val de compres per a productes en llibreries, joguineries i botigues d’esports del municipi. A més, les obres premiades s’exposaran a la fira, i la resta de dibuixos participants als restaurants col·laboradors.

L’acte de lliurament dels premis tindrà lloc dissabte 11 de febrer a dos quarts de vuit del vespre a la Sala Municipal d’Art i Exposicions Andreu Dameson i Aspa.

 

 

 concurs_de_coquesConcurs popular de coques de botifarra cuinades

Una altra proposta serà el concurs popular de coques de botifarra cuinades, obert a totes aquelles persones no professionals en el món de la restauració. El concurs es celebrarà el dia 12 de febrer i les inscripcions es podran fer de nou del matí a dotze del migdia a la plaça de Can Dachs. Cada participant haurà de presentar un plat de coca de la mida de la plata del forn on, entre els ingredients, hi hagi la botifarra.

El concurs es dividirà en tres categories on es premiarà la coca més bona, la més original i la més ben presentada. Les persones guanyadores rebran vals per dinar als restaurants que col·laboren amb la fira. La recepta i la fotografia de les coques premiades es publicaran a la web de l’Ajuntament.  Els premis es lliuraran el dia 12 de febrer a les dotze del migdia a la plaça de Can Dachs, dins les activitats de la Fira de Botifarra.

OAMC

Article anteriorConcert extraordinari “Saxformance”
Article següentL’Olímpic, líder provisional
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.