Propera ballada de Gitanes a la Garriga

0
CARTELL_BALL_DE_CINTES

Arran de la ballada que els alumnes de l’Escola Municipal de Música Josep Aymerich de la Garriga varen fer el mes de maig de l’any passat (2011) a la plaça de l’Església, i en la qual hi va tenir rellevància una proposta coreogràfica del Ball de Cintes, va tornar a revifar entre molts garriguencs i garriguenques el desig i les ganes de recuperar o reprendre les balades populars que, des de temps enrere, com en la majoria de viles del Vallès, s’havien ballat per places i carrers.

El Ball de Cintes n’era un, però el Ball de Gitanes també, i molt important. Pocs dies després d’aquella ballada, el ball de Cintes es va tornar a ballar a la Placeta de Santa Isabel amb motiu de la presentació a la vila de la flamant revista Vallesos que, a més a més, publicava un dossier central sobre els balls i les danses als pobles del Vallès. La molt encertada tria de convidats, per part d’Òmnium Cultural, organitzadora de l’acte, va fer que allà mateix nasqués el propòsit de tornar a fer una colla de Gitanes, amb gent nova, antics balladors, jovent, gent gran, músics…

Ara per ara s’ha optat per començar amb el Ball de Cintes, per a engrescar tothom. L’Ajuntament ha convidat dues colles veïnes (l’Ametlla i Granollers) que donaran força a la colla i els faran de padrins. Per això es convoca a tothom qui en tingui ganes a aprendre el ball de Cintes per sortir a ballar-lo enguany. La Julieta Sunyol és al capdavant del projecte, l’Ajuntament hi és al darrera, i en Marçal Ramon i una colla d’amics músics hi posem la música.

Joan Figueres

Article anteriorConveni de col·laboració entre la FUMH i la Fundació d’Estudis Històrics de Catalunya
Article següentLa memòria de la Guerra Civil
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.