Propera ballada de Gitanes a la Garriga

0
201

Arran de la ballada que els alumnes de l’Escola Municipal de Música Josep Aymerich de la Garriga varen fer el mes de maig de l’any passat (2011) a la plaça de l’Església, i en la qual hi va tenir rellevància una proposta coreogràfica del Ball de Cintes, va tornar a revifar entre molts garriguencs i garriguenques el desig i les ganes de recuperar o reprendre les balades populars que, des de temps enrere, com en la majoria de viles del Vallès, s’havien ballat per places i carrers.

El Ball de Cintes n’era un, però el Ball de Gitanes també, i molt important. Pocs dies després d’aquella ballada, el ball de Cintes es va tornar a ballar a la Placeta de Santa Isabel amb motiu de la presentació a la vila de la flamant revista Vallesos que, a més a més, publicava un dossier central sobre els balls i les danses als pobles del Vallès. La molt encertada tria de convidats, per part d’Òmnium Cultural, organitzadora de l’acte, va fer que allà mateix nasqués el propòsit de tornar a fer una colla de Gitanes, amb gent nova, antics balladors, jovent, gent gran, músics…

Ara per ara s’ha optat per començar amb el Ball de Cintes, per a engrescar tothom. L’Ajuntament ha convidat dues colles veïnes (l’Ametlla i Granollers) que donaran força a la colla i els faran de padrins. Per això es convoca a tothom qui en tingui ganes a aprendre el ball de Cintes per sortir a ballar-lo enguany. La Julieta Sunyol és al capdavant del projecte, l’Ajuntament hi és al darrera, i en Marçal Ramon i una colla d’amics músics hi posem la música.

Joan Figueres

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.