Parlem amb Ramon Borrell, el garriguenc del Mirandés

0
Ramon_Borrell_01

Avui les notícies d’arreu en van plenes, doncs un equip de Segona Divisió B, per segona vegada a la història, s’ha classificat per semifinals de la Copa del Rei de futbol a l’eliminar el Reial Club Deportiu Espanyol a l’últim segon de partit i gràcies a un gol en planxa de César, un dels seus centrals. Aquest equip miracle és el Club Deportivo Mirandés, de Miranda de Ebro (Burgos) i porta una trajectòria fulminant en aquesta competició, on ja ha eliminat tres conjunts de primera divisió: El Vila-Real, a setzens de final (1 a 1 i 2 a 0), el Racing de Santander a vuitens (2 a 0 i 1 a 1) i ara l’Espanyol (3 a 2 i 2 a 1). Abans, a més, aquest equip que presenta els millors números de totes les categories de la lliga espanyola professional, ja havia superat amb contundència totes les rondes prèvies que juguen els equips de divisions inferiors a Primera.

Així les coses, aquest últim partit, sens dubte, ha estat el més èpic, doncs l’enfrontament d’anada va ser un autèntic robatori arbitral, admès inclús pels propis seguidors de l’Espanyol, que va permetre el club de Barcelona remuntar un 0 a 2 advers en els últims deu minuts de partit. És per això que el resultat d’ahir encara és més èpic, doncs es va donar contra la injustícia que suposava l’eliminació, contra tot pronòstic i, pràcticament, a l’última jugada de partit.

De totes maneres, aquesta notícia no tindria un especial interès per la gent del nostre poble si no fos perquè a les files d’aquest equip històric hi juga un garriguenc del que ja fa temps que se’n sent a parlar: es tracta de Ramon Borrell i Iglesias (21 d’agost de 1981), un hàbil futbolista que juga d’extrem per les dues bandes i que ja té una dilatada carrera a les seves esquenes, ja que ha passat per multitud d’equips des del seu debut com a professional: des del Granollers i el Lleida, passant per l’Eibar i el Cartagena, a segona divisió, o el Logronyès.

Borrell, que ve jugant habitualment de titular, es va perdre el partit d’anada a Cornellà-El Prat per lesió, però ahir va sortir en substitució de Mújika al minut 68, per viure com a protagonista la remuntada del seu equip. Parlem amb ell:

La Garriga Digital.cat: Hola Ramon. Primer de tot, felicitar-te per la històrica classificació per semifinals i pel paper que has tingut en aquest equip durant totes les eliminatòries. Com vas viure la nit d’ahir?

Ramon Borrell: Gràcies! Doncs imagina’t! La celebració es va allargar fins ben bé les sis de la matinada. La veritat és que no ens podíem creure haver-nos classificat, i més d’aquesta manera tan sonada. Pensar que som el primer equip de Segona Divisió B de la història que ho aconsegueix –doncs el Sabadell ho va fer però quan eren eliminatòries a partit únic-, la veritat és que no és per menys.

LGD: Ets aficionat de l’Espanyol de tota la vida, oi? Tota la teva família ho és?

RB: Sí, i tant. De petit ja anava amb el meu avi a Sarrià a veure els partits; tota la família és perica, menys la mare que és del Barça.

LGD: I què has sentit a l’eliminar l’equip de la teva vida?

RB: Home, la veritat és que pot més el fet de ser un equip de Segona B que passa una eliminatòria històrica i, encara que sembli un tòpic, quan jugues contra ells són els teus enemics. És clar que et sap més greu que si fos un altre equip, però l’important és classificar-te.

LGD: Com vas viure l’actuació arbitral del partit d’anada?

RB: Quan ets d’un equip sempre sembla que et vagin en contra els àrbitres, però quan hi jugues ho veus diferent. Certament, va ser un cop dur veure que, un partit que havíem controlat fins a posar-nos 0 a 2 al marcador, s’espatllava en 10 minuts fatídics. Tot i això, no només hi va tenir a veure l’àrbitre, sinó també una bona dosi de sort per part de l’Espanyol.

LGD: Al partit d’anada estaves lesionat i no vas poder jugar a Cornellà – El Prat. Et va saber molt greu?

RB: I tant. Va ser fotut per no poder jugar contra l’equip de la meva vida, però ens esperen molts més partits, com el de La Catedral o l’Iberostar, depenent del que passi aquesta nit entre l’Athletic i el Mallorca.

LGD: De cara a una hipotètica final, tindries alguna preferència?

RB: Si em preguntes si hagués de triar entre Barça i Madrid, realment preferiria jugar contra el Madrid, però per una simple qüestió de pragmatisme doncs, clarament, avui dia tindríem més possibilitats de guanyar contra ells, ja que el Barça difícilment ens donaria cap oportunitat.

LGD: Vas arribar a jugar a l’Olímpic de la Garriga?

RB: Sí, va ser el meu primer equip de futbol. Quan era petit, abans d’alevins, hi vaig jugar un any o dos. En guardo records, sobretot, de l’antic camp de sorra i crec recordar que vam guanyar algun torneig i tot!

LGD: I ara, quina és la teva relació amb la Garriga?

RB: Visc a Logroño, amb la meva novia que vaig conèixer allà, i vaig fitxar pel Mirandés, en gran mesura, perquè ella hi té l’empresa i en mitja hora hi arribes. A la Garriga hi tinc tota la família, i també casa, però ara és difícil venir-hi tant com m’agradaria. Això sí, cada dos o tres mesos hi trec el cap.

LGD: Coneixes en Toni Jiménez, segon entrenador de l’Espanyol i també de la Garriga?

RB: Sí, el conec des de ja fa temps. Quan jugues a futbol coneixes bastanta gent d’aquest món, encara més si es dóna la coincidència de ser del mateix poble.

LGD: I vàreu parlar, després del partit d’ahir nit?

RB: Sí. Ell em va felicitar pel que havíem aconseguit i ens va desitjar molta sort en el que resta de temporada.

LGD: Esperem tornar a parlar amb tu d’aquí poc i tenir bones notícies! Gràcies!

RB: Gràcies a vosaltres. Tan de bo tingueu raó i fem un bon paper aquestes semifinals!

Després d’aquesta classificació tan sonada, el Mirandés i Ramon Borrell encara tenen més coses a dir, doncs jugaran contra el guanyador de l’eliminatòria entre l’Atlhetic de Bilbao i el Mallorca que es disputa aquesta nit a les 20 h. Seguirem molt atentament l’evolució d’aquests partits i l’actuació d’en Ramon.

Podeu llegir la crònica del partit a La Jornada.cat i, sota aquestes línies, veure un vídeo de resum dels gols d’ahir.

Fotografia extreta de Sportsnet.ca

Article anteriorMiquel Plana i Corcó, nomenat “Museu vivent” de la FUMH
Article següentPressupostos a la Garriga: a part de retallar, alguna cosa més?
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.