Miquel Plana i Corcó, nomenat “Museu vivent” de la FUMH

0
miquel_plana_museu_vivent_fumh

Miquel Plana i Corcó (Olot, 29 d’octubre de 1943) és un artista polifacètic: dibuixant, pintor, escultor, gravador… i arquitecte de llibres. En totes aquestes vessants conrea la seva vida artística amb l’amor i noblesa de la feina ben feta, amb el seny i la rauxa de qui se sent cridat a transcendir al seu temps. Talment com un artesà, a la seva impremta- taller d’Olot ha treballat com una formiga, sense gaire ressò i, és allà, en aquell redós propici, que ha excel·lit com a arquitecte de llibres. Fent-se càrrec dels seus projectes pensats sobre el paper, passant per la composició tipogràfica manual (lletra a lletra de plom) –com Gutenberg o la nostra nissaga d’impressors i gravadors com els Abadal de Moià- ha arribat a convèncer els millors escriptors i artistes catalans del moment, culminant amb la distribució personalitzada del llibre a cadascun dels seus col·leccionistes.

Del seu obrador n’han sortit joiells de llibres de bona literatura catalana il·lustrats amb les més nobles tècniques de reproducció seriada. El 1983, la Generalitat de Catalunya li va atorgar, per la col·lecció de llibres “El tòrcul i les lletres”, la Menció d’Honor “Premis Literaris”. Artista i bibliòfil reconegut, ha exposat a París, Madrid i, evidentment, arreu de casa nostra i ha estat guardonat amb diversitat de premis, guanyats amb l’honradesa i humilitat d’un treballador de la bellesa. 

La Fundació Universitària Martí l’Humà i, en el seu nom, Josep-Lluís Albajar i Rovira (Coordinador de l’Aula de Promoció Cultural), ha atorgat recentment la distinció de “MUSEU VIVENT” de la “COMPOSICIÓ TIPOGRÀFICA ARTESANAL i LLIBRES DE BIBLIÒFIL” a MIQUEL PLANA i CORCÓ per la seva dilatada i excelsa carrera com Arquitecte del Llibre a Catalunya. 

Fundació Universitària Martí l’Humà

Peu de foto:Al seu taller d’Olot, Miquel Plana i Corcó i fill, Elies, també artista i artesà del llibre

Article anteriorTres punts necessaris per seguir a l’aguait del Campdevànol
Article següentParlem amb Ramon Borrell, el garriguenc del Mirandés
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.