La Generalitat tanca el programa d’ocupació autònoma a Catalunya

0
Frederic_Moreno_02

CTAC lamenta la decisió i estima que el tancament d’aquesta línia deixarà a 10.000 emprenedors a l’atur

La Generalitat ha informat “via telemàtica” del tancament del Programa d’Ocupació Autònoma (POA). En el correu remès s’anuncia una futura revisió, però a efectes pràctics la principal línia de suport a emprenedors del nostre país ha estat tancada sense cap alternativa.

La Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya- CTAC alerta de les greus repercussions que tindrà el tancament d’aquesta línia, ja que per a milers d’emprenedors suposa l’únic ressort en el qual recolzar-se financerament per iniciar la seva activitat. Volem recordar que la  pràctica totalitat de projectes d’autònoms (93%)  s’inicien amb l’ajuda del POA i la pròpia capitalització de l’atur, ja que l’accés al crèdit per a emprenedors continua sent pràcticament inexistent. Per això, la CTAC estima que més de 10.000 emprenedors catalans podrien veure frustrat el seu intent d’autoocupar-se per a sortir de l’atur.

A més, la nostra organització lamenta la manca de diàleg per part del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, ja que no només ha decidit unilateralment el tancament del POA, sinó que tampoc ha consultat ni explorat possibles alternatives d’aplicació amb les organitzacions d’autònoms més representatives del país.

Finalment, la CTAC contraposa la retallada de recursos en matèria d’emprenedoria a Catalunya amb l’augment significatiu que s’està realitzant a d’altres comunitats autònomes com a aposta estratègica de lluita contra la crisi. Així, mentre a Catalunya durant l’últim trimestre de l’any passat van desaparèixer més de 6.000 autònoms, a la Comunitat Autònoma de Madrid es va produir un creixement net de més de 3.000 efectius.

La CTAC sol·licita al conseller d’Empresa i Ocupació una reunió urgent per analitzar les alternatives possibles al POA que permetin continuar generant autoocupació al nostre país. Així com la constitució immediata del Consell Català de Treball Autònom, per poder concertar les mesures que afecten els més de 530.000 autònoms catalans

 CTAC

Frederic Moreno

Article anteriorMentres dorms, teràpia zombi
Article següentExposició “Parelles artístiques”
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.