El Pare Oriol Maria Diví rep la distinció de Museu vivent de la Xilografia Catalana per part de la FUMH

0
Oriol_maria_divi_xilografia

El proppassat divendres dia 9 el Pare Oriol M.ª Diví, monjo de Montserrat, rebia al seu Monestir la distinció de “Museu vivent de la xilografia catalana” de la Fundació Universitària Martí l’Humà, a través de la seva Aula de Promoció Cultural i el seu coordinador Josep Lluís Albajar. Aquesta distinció vol reconèixer els 50 anys dedicats pel nostre monjo a la xilografia (gravat en fusta).

La seva obra ha estat reconeguda arreu a través de múltiples exposicions, premis nacionals i internacionals. Va obtenir merescudament l’acreditació de Mestre xilògraf per part de la Generalitat de Catalunya. Ha dedicat bona part de la seva obra a la creació d’ex-libris, estampes de creació i nadales. Ensems, a la docència en aquesta disciplina.

El seu dibuix, la composició i l’ortodòxia del procés xilogràfic el fan inconfusible, amb un estil propi amarat de joia i tendresa evangèlica. La seva constància el fan ser un referent indiscutible en el món de la xilografia catalana en els últims cinquanta anys del s.XX.

La nostra estimada padrina de l’Aula de Promoció Cultural, Pilarín Bayés, realitzà per a l’ocasió un ex-libris evocant un Pere Diví nen, entre els encenalls que el seu pare -fuster de professió-  desprenia dels mobles que anava fent. Un ex-libris commemoratiu per un fet històric: el 50è aniversari de la primera xilografia del monjo xilògraf de Montserrat que, per damunt de tot, és Monjo de Montserrat.

FUMH

Fotografia: A la fotografia podem veure al centre al P. Oriol M.ª Diví, el P. Prior Ignasi Fosas mostrant la placa commemorativa, juntament amb Josep Lluís Albajar qui feu entrega en nom de la FUMH.

Article anteriorEl primer esbós dels pressupostos 2012, al Patronat
Article següentConsells davant les nevades als ciutadans
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.