Amb el Grup Il·lusió, cap nen sense una joguina

0
joguines

Des de La Garriga Digital.cat volem donar la màxima difusió possible a la tasca que realitza el Grup Il·lusió, el qual recull joguines cada dia laborable, de sis a vuit de la tarda, i accepta el treball de voluntaris per tal que aquestes arribin a les llars més necessitades del poble durant les festes nadalenques. És per això que ens reunim amb el grup al magatzem de Can Luna, on laboriosament recullen i reparen les joguines que el poble aporta. El representant del grup, en un gest significatiu, ens demana romandre en l’anonimat, doncs per a ells l’atenció del poble ha de recaure en la seva activitat i no en qui la fa. El grup ajudarà als Reis Mags a fer arribar joguines a gairebé cent infants en situació de necessitat al municipi, i espera la col·laboració dels garriguencs per a poder ampliar aquesta xifra.

La Garriga Digital: Poden explicar la seva activitat als lectors que no la coneguin?

Grup Il·lusió: Fem recollida de joguines, però també algunes les reparem i d’altres les reciclem. Això ve donat pel tipus de joguina que se’ns porta. Malgrat posem  molt èmfasi en que les joguines han d’estar noves o en molt bon estat si són de segona mà, hi ha persones que pel motiu que sigui ens porten joguines que no podem aprofitar. Hem muntat una petita deixalleria per reciclar-les.

Volem fer alguna cosa positiva per la societat, passar les festes d’una manera diferent. El benefici personal que ens aporta, a nivell de satisfacció i il·lusió, és molt elevat. El fet de poder ajudar als més afectats per la crisi ens aporta moltíssim a tots els que col·laborem. Tots tenim aquest cuquet de passar les festes d’una manera diferent, de defugir el consumisme i ajudar als més necessitats, fer quelcom positiu.

L.G.D.: Quant temps fa que funciona el Grup Il·lusió?

G.I.: És el primer any de la nova etapa. El Grup ha estat treballant vint anys en aquest tema i fent recollides. El 2002, per motius d’organització del Grup, es va dissoldre, doncs nosaltres tocàvem un tipus de joguina més tradicional i se’ns demanaven consoles i similars, a les que no hi arribem.

Aquest any en el que estem vàrem començar a retrobar-nos exmembres del grup i va aparèixer la idea de tornar-ho a engegar aprofitant, per desgràcia, el moment de crisi en el que estem immersos. Resulta que tots pensàvem el mateix, però ningú havia fet el pas endavant per a posar-li el cascavell al gat. De seguida vàrem retrobar unes dinàmiques molt maques i vàrem tornar-hi. Vam contactar amb Serveis Socials a l’Ajuntament i de seguida ens van oferir la seva ajuda, vam tenir una molt bona acollida en aquest sentit i ens varen cedir aquest local per a fer la nostra tasca.

L.G.D.: Qui forma el Grup Il·lusió, quants voluntaris són?

G.I.: És difícil de determinar, estem sobre la dotzena de persones i cadascú hi dedica el temps que té disponible i fa les feines que pot. No tenim un número estable de voluntaris exacte.

L.G.D.: Però donen la benvinguda a tota persona que vulgui col·laborar.

G.I.: Per suposat, que vingui al local i ens doni ajuda en el que pugui.

L.G.D.: És a dir, que seguint amb la idea de no personificar el Grup, la idea és simplement acostar-se i ajudar en el que sigui possible, no establir un grup estable.

G.I.: Sí, l’important és que la gent vingui i participi, cadascú en la mesura que pugui.

L.G.D.: Estan tenint una bona acollida entre els garriguencs?

G.I.: La veritat és que sí. Ho hem muntat en molt poc temps i hem hagut de prendre mesures que no havíem emprat mai, tals com demanar diners. El Grup disposava d’una subvenció de l’Ajuntament, però aquest any no hem pogut presentar els documents necessaris dins del termini per a formalitzar-ho, hem començat fa menys d’un mes i mig. Llavors vàrem optar per demanar col·laboració als botiguers i empresaris de La Garriga, i hem tingut una molt bona resposta. També tenim una bona entrada de voluntariat.

L.G.D.: Les escoles del municipi també han col·laborat.

G.I.:  Sí, les AMPA’s han fet una col·laboració molt àmplia en la recollida de joguines. De primària han respost pràcticament totes les escoles del municipi fent recollides entre els alumnes i ajudant en la tria.

L.G.D.: La recollida de joguines del Grup només es fa per festes o dura tot l’any?

G.I.: La recollida aquí, al local, oficialment durarà fins el dia trenta de desembre i la vàrem engegar el dia dotze. Són uns quinze dies feiners. El dia trenta deixem de recollir joguines i ens centrem en la seva preparació pels Reis Mags. Benestar Social ens aporta un llistat de les famílies que més necessiten aquesta ajuda.

L.G.D.: A més de recollir joguines al local de Can Luna, de sis a vuit de la tarda, es preveu algun altre acte de recollida?

G.I.: El dia 23, aquest divendres, es farà un concert benèfic d’un grup local de blues i la seva recaptació anirà íntegrament en benefici del Grup. Podríem dir que és l’activitat més important que tenim més enllà de la recollida directa de joguines. Volem demanar a qualsevol persona que disposi de temps per venir a ajudar que ho faci, hi ha moltes coses per a fer i molt variades. No és una fàbrica, és una iniciativa on cadascú pot aportar el temps i les habilitats que tingui. El que necessitem ara és gent que ajudi.

L.G.D.: De sis a vuit de la tarda els dies laborables, al magatzem de Can Luna, fins al dia 30.

: Sí, i més enllà del dia trenta per a fer la preparació de les joguines. Qualsevol persona interessada es pot posar en contacte amb nosaltres al correu electrònic grupil.lusio@gmail.com , o millor encara, que passi pel magatzem de Can Luna durant l’horari en el que hi som.

Text i fotografia: Marc Bellmunt

Article anteriorEnsopegada i a quatre punts
Article següentAcord entre el Teatre de la Garriga-El Patronat i el CPNL
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.