El primer esbós dels pressupostos 2012, al Patronat

0
bud_pressupostos

L’Ajuntament convocava dissabte passat els garriguencs al Patronat amb la intenció de presentar-los el primer esbós del que seran els pressupostos municipals de l’any entrant. L’acte forma part d’una sèrie d’iniciatives per a obrir un procés participatiu en el que el govern actual insta al poble a col·laborar en l’elaboració dels pressupostos, amb altres accions com l’activació d’un correu electrònic (pressupostos2012@ajlagarriga.cat) o penjar els pressupostos complets al web de l’Ajuntament.

L’acte, que va comptar amb una assistència de públic discreta, va començar amb una breu intervenció de l’Alcaldessa, la qual va explicar als presents que la seva participació seria vital en l’elaboració d’uns pressupostos de “propostes i no lamentacions”, que l’equip de govern espera aprovar provisionalment en el Ple ordinari de gener. Budó va qualificar la situació econòmica del municipi de “complicada però no catastròfica”, detallant que el deute de la Garriga cap a entitats financeres i altres agents ascendeix a aproximadament 8’4 milions d’euros, i va comprometre’s declarant que “no deixarem de prestar cap servei bàsic”.

El pes de l’acte va recaure en Vicenç Guiu, regidor de Promoció Econòmica (poden llegir l’entrevista que li va fer La Garriga Digital.cat aquí), que va detallar “amb voluntat didàctica” uns pressupostos, segons ell mateix, elaborats amb “prudència”. Aquests estan concebuts a partir del principi de “caixa única”, és a dir, els ingressos previstos igualen les despeses previstes.

A la següent imatge poden veure el resum de la previsió dels ingressos del Consistori pel 2012:

ingressos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És destacable la davallada total de quasi dos milions d’euros, que recau sobretot en la previsió de subvencions a percebre per part d’altres administracions, tals com la Generalitat i el Govern central espanyol.

Un cop detallats els ingressos, Guiu va passar a presentar les despeses previstes pel 2012, que s’adapten a la previsió de menys ingressos però que, segons el regidor, mantenen el “criteri essencial” de “continuar la vida del poble i no paralitzar-lo”. En poden veure el resum en el següent gràfic:

despeses

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Un cop explicats els pressupostos, es va fer un breu recés durant el qual es varen recollir per via escrita les preguntes dels assistents. El públic, així, va fer diverses preguntes i requeriments, tals com sol·licitar que els continguts de les propostes que rebi per correu electrònic l’Ajuntament es facin públics. D’altres preguntes varen versar sobre les accions previstes per tal d’ajudar a les famílies més necessitades i al jovent en situació d’atur. En preguntar-li al govern per on s’han retallat els gairebé dos milions de despeses que es preveu reduir, es va instar a consultar els pressupostos complets, que es penjaran al web de l’Ajuntament.

L’acte es va tancar amb una crida a la ciutadania a participar en l’elaboració dels pressupostos, tan per correu electrònic a pressupostos2012@ajlagarriga.cat, com fent arribar les seves peticions per altres vies, incloent la personal als regidors i regidores del Consistori, que l’Alcaldessa va posar a disposició dels garriguencs.

Text: Marc Bellmunt

Fotografia: Ramon Ferrandis

Article anteriorMoya cedeix el seu lloc a Little Italy
Article següentEl Pare Oriol Maria Diví rep la distinció de Museu vivent de la Xilografia Catalana per part de la FUMH
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.