S’inaugura l’exposició “Estados de luz” de Jaime Moroldo

0
Expo-Moroldo

Jaime Moroldo, artista italo-veneçolà afincat a la Garriga i col·laborador en diverses activitats culturals. Aglutinador i activista artístic. Ha col·laborat i participat en diverses exposicions amb artistes d’aquí i més recentment amb l’exposició “Bosc de mots” amb 23 artistes garriguencs interpretant poemes de Núria Albó, dins de l’”Any Núria Albó”, que es va poder veure aquí a la Garriga i al temple romà de Vic, i també ha col·laborat en algunes edicions del Mercat d’art.

Ha cedit obra per a la recapta que hi haurà per a Mans Unides aquest Nadal. És doncs una persona generosa i activa que ha escollit la Garriga per seguir desenvolupant la seva obra, amb dificultats, però amb molta força interior.

És mestre en arts metàl·liques menció orfebreria per l’Institut Estatal d’Art d’Udine a Itàlia i també va fer un curs magisterial a l’institut estatal d’art de Venècia. Té una carrera de més de trenta anys i té obres a diverses institucions públiques i privades de Veneçuela.

La seva pintura és totalment gestual amb sobreposicions i transparències que la fan rica i complexa amb una cal·ligrafia molt fresca, no hi ha un abans sinó que sorgeix en el mateix moment de l’acte de pintar que a vegades repeteix com per fixar-ho en la memòria. Els temes apuntats suggereixen històries molt antigues, potser que ni tant sols ell sàpiga el perquè. Amb cada peça, Jaime es buida, escup allò que l’atrau i allò que el cega.  Diu, en un text que ha redactat per a l’exposició: “… les meves obres son com fragments, moments, instants, una suma d’aspectes diversos, forma i color, estats anímics, memòria, existència, és a dir: la vida mateixa”.

Es podrà veure fins al 18 de desembre a la Sala d’exposicions Andreu Dameson i Aspa de la plaça de Can Dachs. De dijous a dissabte de17 a 20 h i diumenges i festius  d’11 a 14 h.

 Text: Jaume Guardis

Fotografia de Roberto Pompeo

Article anteriorL’ADF de Montseny-Congost guanya un accèssit dels XV Premis de prevenció d’incendis forestals
Article següent“Esquerra a la cruïlla”, el llibre amb més presentacions públiques de Malhivern
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.