Cap a on va Catalunya

0
conf_pujol

TV3 va contraprogramar dijous Òmnium Cultural de la Garriga ja que amb el mateix títol va entrevistar el president de la Generalitat, Artur Mas, en horari de màxima audiència.  Així i tot, la presència del Presdient Jordi Pujol al Teatre El Patronat de la Garriga va garantir plenament l’assistència de públic garriguenc, delerós de sentir les paraules de  l’expresident sobre la situació actual de Catalunya en relació a l’Estat.

Va obrir l’acte en Frederic de Buen, en representació d’Òmnium Cultural, que va donar la benvinguda als assistents i va presentar els dos ponents: el professor Àngel Castiñeira i l’Hble. Jordi Pujol.

Castiñeira va oferir una lluïda ponència centrada en la història de desencontre dels darrers anys entre Catalunya i Espanya que ha generat en la figura del que el professor Ferran Requejo va qualificar en el seu dia de “català emprenyat”, com primer pas que ens ajuda a entendre el procés gradual de desafecció de Catalunya amb Espanya.

Finalment, en Jordi Pujol, en el to familiar que el caracteritza, va abundar en la seva darrera tesi segons la qual els fets dels darrers anys demostren l’enorme dificultat de l’encaix de Catalunya al conjunt espanyol sense que el nostre país renunciï a la seva identitat pròpia i accepti castellanitzar-se. Pujol es va lamentar que els fets demostrin l’error de la seva política no secessionista dels darrers anys, ja que Espanya no accepta en el seu sí una Catalunya tal com és, simplement perquè no accepta res fora de la homogeneïtat castellana. Per tant, segons Pujol, si no volem esdevenir un país residual, els fets demostren que no li queden arguments per a oposar-se a la independència del nostre país, tot i que admet la dificultat d’un procés d’aquestes característiques, tant per la resistència de la Unió Europea com pel perill que un pas així representaria per a la cohesió social de Catalunya.

A la fotografia: Àngel Castiñeira i Jordi Pujol / Ramon Ferrandis

 

 

Article anteriorDarrera activitat del Dia Internacional contra la Violència de Gènere
Article següentTribuna Universitària de la FUMH
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.