La FUMH i l’ICF signen un conveni per ajudar a la petita i mitjana empresa

0
signatura_fumh_icf

La Fundació Universitària Martí l’Humà ha signat un conveni amb l’Institut Català de Finances per tal d’actuar com a intermediari de l’organisme de la Generalitat al Vallès Oriental. El conveni permetrà a la FUMH actuar com a promotor de les línies de crèdit de l’ICF, que ascendeixen a 2.200 milions d’euros, entre les petites i mitjanes empreses i l’emprenedoria vallesanes.

A l’acte de la signatura del conveni hi han assistit el Sr. Antoni Vallès, director comercial de l’ICF, el Sr. Jordi Salayet, director de l’Aula d’Empreses de la FUMH i Santiago Cucurella, director de la mateixa. Cucurella ha estat el primer en dirigir-se als mitjans assistents a la signatura del conveni, destacant la voluntat de la FUMH de centrar-se en el territori i en les seves necessitats, a més de la seva tasca d’acompanyament i capacitació tan a les persones com a les empreses de la Garriga i del Vallès Oriental. Per a Cucurella, aquest model d’interconnexió entre empresa i universitat és el camí a seguir i la signatura del conveni amb l’ICF és una eina més per a fer possible aquesta voluntat.

Seguidament Jordi Salayet ha redundat en la importància de reduir l’atur com una de les necessitats del territori que la FUMH vol satisfer. Per a ell, això s’ha de fer actuant en dos eixos: capacitar els aturats per a trobar feina i incentivar l’emprenedoria com a camí d’autoocupació. En aquest sentit, ha explicat que més del 80% de projectes d’emprenedoria que no tenen èxit fracassen degut a una manca de capital, i que el conveni de la FUMH amb l’ICF anirà especialment dirigit a cobrir aquesta mancança.

El darrer a dirigir-se a la premsa ha estat Antoni Vallès, el representant de l’ICF. Vallès ha agraït a la FUMH la seva ajuda per donar a conèixer les polítiques de l’ICF al seu territori, declarant que la majoria d’empresaris catalans desconeixen les possibilitats que els ofereix l’Institut. Tanmateix, Vallès ha declarat que l’ICF coneix els problemes del país i que per això es vol esforçar a reactivar l’economia catalana adoptant noves mesures com aquest conveni i, per primer cop, finançant a empresaris autònoms.

L’ICF destinarà a aquestes línies de crèdit 2.200 milions euros, 2.000 dels quals són aportats pel Banc Europeu d’Inversió amb interessos més baixos que els crèdits habituals del mercat financer. L’acte s’ha tancat amb una crida als mitjans de premsa assistents perquè divulguin aquest conveni.

El proper 14 de desembre a les 8.45 del matí es durà a terme una sessió informativa a la seu de la FUMH a la Garriga per tal de que tots els interessats en aquestes ajudes se’n puguin informar degudament.

Text i fotografia: Marc Bellmunt

A la fotografia: Santiago Cucurella, Antoni Vallès i Jordi Salayet

Article anteriorSobre l’escola bressol “Les Caliues”
Article següentFeina ben feta
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.