Feina ben feta

0
erc_logo

Quan fa un any de les eleccions al Parlament de Catalunya, cinc mesos de les municipals i una setmana de les eleccions a “cortes” espanyoles és bon moment per parar i fer balanç de la sembra. Durant dos anys la gent d’Esquerra a la Garriga hem treballat molt intensament per superar enfrontaments fratricides, per obrir-nos al màxim, per treballar colze a colze amb gent que pensa essencialment el mateix que nosaltres però que no té ganes d’embrancar-se en una aventura de partit, per oferir solucions i alternatives basades en el pragmatisme i la confiança en la gent. Molt sovint ho hem fet silenciosament, sense immiscuir-nos massa en els grans debats del país i de vegades a contracorrent.

En definitiva, una secció local amb ganes de fer política, amb ganes de crear complicitats, amb ganes de treballar i amb voluntat de fer-ho comptant amb totes i tots. I, com diu la cançó, de vegades ens en sortim. Els resultats crec que avalen la feina:

A les eleccions catalanes de fa un any, 597 garriguencs, o el que és el mateix, el 7,93 % de l’electorat que va anar a votar ens van donar la seva confiança. Un resultat realment decebedor i en la línia dels resultats generals del país. 

La campanya de les municipals, on la gent d’Esquerra va participar amb moltíssima d’altra gent a l’Acord Independentista per la Garriga, va ser un punt d’inflexió. Il·lusió, treball, ganes de mirar endavant, consensos, superar les dificultats amb compromís i amb suport mutu entre tota la gent del grup que no es va arronsar en cap moment i amb la que hem creat un clima polític envejable, lluny de sectarismes i de recels. Una experiència de la que n’estic molt orgullós i que ens ha portat als d’Esquerra a un clima molt positiu davant d’aquestes eleccions espanyoles. Hem parlat amb la gent, hem fet una campanya de boca orella, laboriosa, escoltant més que parlant, convencent per la vella i cada cop més inexplorada via del contacte personal, deixant de banda sectarismes i posicions inamovibles.  

El resultat: 916 persones de la Garriga van creure en el nostre projecte polític per aquestes eleccions a “cortes”, un 11,65% de les persones que van anar a votar, pujant 200 vots des de les anteriors eleccions espanyoles i 300 des de les catalanes. El segon millor resultat de la història d’Esquerra la Garriga en unes eleccions espanyoles després del resultat extraordinari del 2004. 

En un any la gent de la Garriga no ha perdut la confiança en nosaltres i hem aconseguit convèncer a uns quants ciutadans més. En un any, hem aconseguit que la Garriga sigui una excepció a la comarca i al país. Un resultat de creixement i consolidació que creiem esperançador. Que s’ha d’atribuir a múltiples factors, alguns que no podem controlar, i alguns que si que podem, un dels quals sens dubte, la feina silenciosa, pacient, alegre i combativa del nostre president local, l’Oriol Ramon, dels companys de la secció local, de les JERC reconstituïdes a la Garriga amb més força que mai, i de la bona gent de Reagrupament i l’independentisme anònim, que també silenciosament, i sense cap mena d’afany de protagonisme han contribuït a la consolidació d’un projecte nacional i social conscient. Crec que avui és bon dia per valorar-ho com cal, no oblidar com hem arribat fins aquí, i encarar el futur amb més força.

Jordi-Eduard Perales / Article original

 

Article anteriorLa FUMH i l’ICF signen un conveni per ajudar a la petita i mitjana empresa
Article següentEl “freeride” arriba a la Garriga de la mà d’Adrià Pérez de Rozas

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.