Presentació multitudinària de “Contes àrabs”, el darrer llibre de Malhivern

0
Contes_arabs_portada_CAT_01_BQ

Dissabte dia 26 de novembre va tenir lloc a la Casa de Cultura d’Ulldecona, davant de més de dues-centes persones, la presentació de Contes àrabs (literatura popular del nord del Marroc), de Nassira El Hadri El Yousfi, amb il·lustracions del dibuixant Marc Salayet, de l’Ametlla del Vallès. La presentació va anar a càrrec de Núria Ventura, diputada al Parlament de Catalunya pel PSC, Santiago Cucurella, en qualitat de vicepresident de la Federació d’Associacions UNESCO de Catalunya, Maria Pilar Aparicio, directora de l’IES Manel Sales i Farré, i Anna Forcadell, professora responsable de l’Aula d’Acollida del mateix centre, que van destacar l’enorme feina d’investigació que l’autora del llibre ha fet per a realitzar-lo, una tasca que ha inclòs diversos viatges al seu país d’origen i a la Universitat Autònoma de Barcelona per a documentar-se.

L’obra, que consta de cinc contes infantils i cinc més per a joves, s’ha editat en format bilingüe àrab – català amb l’objectiu d’aconseguir que esdevingui una eina molt útil per a les escoles, de manera que ajudi a la població escolar d’origen marroquí a l’aprenentatge del català a partir de contes populars del seu país, tant els procedents de la tradició cultural àrab com de l’amaziga. Ideal doncs per a les aules d’acollida. Pel que fa a l’alumnat català, aquest llibre ha de contribuir eficaçment al coneixement de la realitat cultural de molts dels seus companys d’aula amb altres cultures d’origen.

Aquesta obra ha obtingut els premis següents: Premi Argó de la UAB (2009), Premi Pere Ramon i Roca de Contrapunt – Associació UNESCO de la Garriga (2009), el  Premi CIRIT de la Generalitat de Catalunya per fomentar l’esperit crític del jovent (2009), i Premi Estatal d’Arts i Humanitats del XXII Certamen de Joves Investigadors, atorgat pel Ministeri d’Igualtat (2009).  L’obra ara publicada ha representat a l’Estat espanyol a la 22a edició de l’European Union Contest for Voung Scientist (Lisbona, 2010).

Contes_arabs_portada_ARAB_02

Article anteriorSembla cosa de dos
Article següentPropera fundació del col·lectiu JNC a la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.