Inauguració de la segona fase del projecte de museïtzació del camp de Rosanes

0
130

El proper diumenge 27 de novembre s’inaugura la segona fase del projecte de museïtzació del camp d’aviació de Rosanes. Les activitats començaran a partir de dos quarts d’onze del matí a la masia de can Sorgues, a Llerona, des d’on sortirà una visita guiada per conèixer el camp. La visita serà a càrrec de l’historiador David Gesalí, expert en aviació de la Guerra Civil i màxim coneixedor de l’aeròdrom de Rosanes. La ruta acabarà a Rosanes, on a dos quarts d’una del migdia tindran lloc els parlaments institucionals. Els parlaments aniran a càrrec dels alcaldes i alcaldessa del tres ajuntaments implicats en el projecte i del director general de Relacions Institucionals de la Generalitat, Joan Auladell. Després, a la una, s’oferirà un vermut per a totes les persones assistents.

La museïtzació del camp d’aviació de Rosanes és un projecte conjunt dels ajuntaments de la Garriga, l’Ametlla i les Franqueses. En aquesta segona fase del projecte, finançada amb una subvenció atorgada l’any 2010 pel Memorial Democràtic, s’han millorat i recuperat diversos espais de l’aeròdrom.

Entre les actuacions dutes a terme destaquen la neteja i dignificació de la bassa safareig de Rosanes, el condicionament d’un tram de l’itinerari en mal estat i també la senyalització d’elements d’interès paisatgístic i relacionats amb els usos tradicionals, com són la bassa del rec de Rosanes, la xarxa de regadius del Pla de Llerona o la sala de ball de can Bou. En aquesta nova etapa de la museïtzació s’ha recuperat i condicionat l’accés al refugi de can Trias de Bes i també s’ha rehabilitat el refugi de can Sorgues, que s’habilitarà per a visites del públic.

També s’han col·locat, als tres municipis que formen part del projecte, unes cartelleres amb informació sobre l’itinerari que es pot fer pel camp d’aviació. A la Garriga, aquesta cartellera s’ha instal·lat al costat del Centre de Visitants. A més, s’han instal·lat dues banderoles al carril bici entre Llerona i la Garriga que serviran per senyalitzar l’accés al recorregut.

OAMC

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.