Inauguració de la segona fase del projecte de museïtzació del camp de Rosanes

0
refugi_can_Trias_de_Bes

El proper diumenge 27 de novembre s’inaugura la segona fase del projecte de museïtzació del camp d’aviació de Rosanes. Les activitats començaran a partir de dos quarts d’onze del matí a la masia de can Sorgues, a Llerona, des d’on sortirà una visita guiada per conèixer el camp. La visita serà a càrrec de l’historiador David Gesalí, expert en aviació de la Guerra Civil i màxim coneixedor de l’aeròdrom de Rosanes. La ruta acabarà a Rosanes, on a dos quarts d’una del migdia tindran lloc els parlaments institucionals. Els parlaments aniran a càrrec dels alcaldes i alcaldessa del tres ajuntaments implicats en el projecte i del director general de Relacions Institucionals de la Generalitat, Joan Auladell. Després, a la una, s’oferirà un vermut per a totes les persones assistents.

La museïtzació del camp d’aviació de Rosanes és un projecte conjunt dels ajuntaments de la Garriga, l’Ametlla i les Franqueses. En aquesta segona fase del projecte, finançada amb una subvenció atorgada l’any 2010 pel Memorial Democràtic, s’han millorat i recuperat diversos espais de l’aeròdrom.

Entre les actuacions dutes a terme destaquen la neteja i dignificació de la bassa safareig de Rosanes, el condicionament d’un tram de l’itinerari en mal estat i també la senyalització d’elements d’interès paisatgístic i relacionats amb els usos tradicionals, com són la bassa del rec de Rosanes, la xarxa de regadius del Pla de Llerona o la sala de ball de can Bou. En aquesta nova etapa de la museïtzació s’ha recuperat i condicionat l’accés al refugi de can Trias de Bes i també s’ha rehabilitat el refugi de can Sorgues, que s’habilitarà per a visites del públic.

També s’han col·locat, als tres municipis que formen part del projecte, unes cartelleres amb informació sobre l’itinerari que es pot fer pel camp d’aviació. A la Garriga, aquesta cartellera s’ha instal·lat al costat del Centre de Visitants. A més, s’han instal·lat dues banderoles al carril bici entre Llerona i la Garriga que serviran per senyalitzar l’accés al recorregut.

OAMC

Article anteriorPresentació de les guies GUIMO a la plaça de l’Església
Article següentCom combinar eficiència i energies renovables
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.