A partir de dilluns, Ràdio Silenci es podrà escoltar a tot el poble

0
collserola

A partir de dilluns vinent, al dial 107.4 de la FM de la Garriga només s’hi podrà sentir la ràdio del poble: Ràdio Silenci. Això és possible gràcies a la sentència que ha emès el Ministeri d’Indústria, que ha obligat l’Ajuntament de Santa Coloma a assumir una sanció de 120.000 euros i a clausurar Grama Ràdio per ocasionar interferències a l’emissora garriguenca.

L’inici de l’odissea per Ràdio Silenci va ser l’any 2006, quan va començar a emetre la ràdio municipal de Santa Coloma, trepitjant el senyal d’altres emissions. El tècnic de la ràdio de la Garriga, Marc Querol, va interposar la corresponent denúncia l’any 2008 i, al setembre d’aquell mateix any, les queixes van quedar provades per la Jefatura Provincial de Telecomunicaciones de Barcelona, que va concloure en un informe que, efectivament, en molts punts de la Garriga s’hi podia escoltar Grama Ràdio, que operava des de Collserola per a garantir les emissions.

L’ajuntament de Santa Coloma, per la seva banda, va admetre les interferències i va cercar alternatives. Tanmateix, donada la densitat de població i la seva orografia, això va ser impossible i el problema va persistir.

El manteniment de Grama Ràdio corria a càrrec del grup Tele Taxi del popular Justo Molinero, fins el juliol de l’any passat i des d’aleshores estava connectada a la Xarxa Audiovisual Local, sense equips ni emissor. Aquesta última multa de 120.000 euros –que inicialment era de 500.000- ja ha estat abonada, però ha suposat l’immediat tancament de l’emissora de Santa Coloma. L’ajuntament de la població, però, n’ha absorbit tota la plantilla.

Marc Querol, tècnic de Ràdio Silenci, en declaracions a La Garriga Digital.cat, ha assegurat que “avui és un dels dies més importants en la història de la ràdio del poble” i que aquesta sentència  significa que “finalment la llei s’ha imposat i s’ha fet justícia”. Querol es felicita perquè, a partir de dilluns, “els oients potencials passaran dels 2.000 o 3.000 que teníem ara per culpa de la interferència, als més de 15.000”. “D’aquesta manera”, afegeix Querol, “esperem que la gent sigui conscient de la feina que fem i del tros de ràdio que tenim a la Garriga”.

Han sigut, doncs, molts anys de lluites i maldecaps i per això la direcció de la ràdio municipal de la Garriga vol agrair “l’ajut dels Amics de Ràdio Silenci i el suport de l’Ajuntament sortint i de l’actual, així com de tothom que ens va ajudar a recollir signatures en el seu moment”.

Precisament el president d’Amics de Ràdio Silenci, Marc Guri, també es mostrava exultant al conèixer la notícia: “Esperem que ara comenci de veritat l’explotació de la nostra ràdio, la nova era de la ràdio que demanàvem pel poble des de fa molt de temps”. Guri recorda que ja l’any 2006 la van començar amb interferències i assegura que “Internet i la TDT estan molt bé, però volem arribar a la ràdio de la cuina; no volem ser la ràdio del cotxe del carrer Banys, sinó de tota la Garriga”.

Així doncs, en aquesta nova etapa que començarà dilluns Ràdio Silenci, la promoció de la part comercial serà molt important per a obtenir nous ingressos, doncs, tal i com assegura Marc Guri, “l’Ajuntament ajuda amb el local llogat, i els temes legals els paguen ells, però d’altres despeses que van sorgint les paguem els Amics de Ràdio Silenci buscant solucions imaginatives”.

Sense comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.