Nova roda de premsa de la Plataforma Antiincineradora

0
Plataforma_Antiincineradora_nov_2011

Aquest dilluns la Plataforma Antiincineradora del Congost ha explicat en roda de premsa que el TSJC ha admès a tràmit el contenciós administratiu que la Plataforma va presentar el mes de juliol contra la modificació del Pla General d’Ordenació de la Garriga en el sector B8 on l’empresa Rebrot i Paisatge (grup Tamayo) pretén instal·lar una incineradora de residus.

Els tres membres de la Plataforma Joan Pocorull (president) Ferran Gontán (regidor de les Franqueses), el Dr. Joan Padrós (metge de l’Hospital de Granollers) i l’advocat de la Plataforma Ramon Figueres, han explicat els detalls de tots els processos administratius i judicials engegats per la Plataforma.

En Joan Pocorull, ha explicat que la Plataforma va interposar al mes de juliol el contenciós administratiu, però que també va iniciar els tràmits de la recuperació possessòria dels gairebé 28.000m2 de l’espai del riu que el grup Tamayo es vol apropiar, amb la permissivitat de l’ajuntament de la Garriga i l’ACA. També ha explicat que la Plataforma ha actuat administrativament contra la renovació de la llicència d’activitats, que el Grup Tamayo té, pel desballestament de vehicles. A més, ha informat que l’ajuntament de les Franqueses també ha interposat contenciós administratiu contra la mateixa modificació del PGOU de la Garriga.

En Ramon Figueres (advocat especialista en temes mediambientals i urbanístics) ha explicat que els contenciosos administratius de la Plataforma i de l’ajuntament de les Franqueses han estat admesos a tràmit per dos jutjats diferents del TSJC. També ha explicat com està en aquests moments el procés engegat per la recuperació possessòria de la llera del riu i com està el tràmit de l’actuació administrativa que ha fet la Plataforma al voltant de la renovació de la llicencia d’activitats pel desballestament de vehicles que ha iniciat el Grup Tamayo.

En Ferran Gontán ha explicat que la JGL de l’ajuntament de les Franqueses del Vallès el mes de juliol també va aprovar la interposició d’un contenciós administratiu contra la modificació del PGOU de la Garriga en el sector B8 (Can Tamayo). També va destacar la unanimitat que hi ha al consistori franquesí contra la instal·lació d’una incineradora a menys de 500 m del primer nucli habitat del seu municipi. A més, va destacar que aquesta unanimitat ha quedat palesa en l’aprovació de dues mocions en el Ple de l’Ajuntament i això només reflexa la preocupació dels veïns i veïnes de les Franqueses.

En Joan Padrós ha explicat els darrers informes epidemiològics a nivell mundial que mostren els riscos per la salut de les partícules ultrafines (>0,1micres). Ha explicat que als EEUU una associació de 22.000 metges demana als governs estatal i federal que deixin de construir plantes incineradores de biomassa pels riscos evidents per a la salut. A més, aquesta associació demana que no és subvencioni més aquest tipus de plantes, perquè tot i ser energia renovable no és energia neta. Però fins i tot Greenpeace, en informes apareguts recentment al Canadà i als EEUU, posen en qüestió que incinerar biomassa forestal sigui renovable.

Plataforma Antiincineradora del Congost, plataformacongost@gmail.com

Article anteriorAixò expliqueu? Doncs sí, i sense embuts
Article següentAtenció boletaires!
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.