La Garriga Digital

Això expliqueu? Doncs sí, i sense embuts

SI_logo_LG_02

Ser un partit petit et permet estar sempre deslligat, jugar net i, sobretot, dur a terme projectes, iniciatives i idees sense amagar qui ets i com ets.

Cada membre del grup de SI n’aporta de diferents. Hi ha a qui li agrada tractar el tema de la independència, a l’altre el de la biomassa, hi ha qui sempre té en boca la participació; una està per joventut i aquell altre per cultura, i així fem un grup complet en tots els àmbits. A mi, però, sempre m’agrada parlar de la importància de la transparència.

Ser transparent et dóna credibilitat i et permet ser molt crític amb els altres, però alhora aporta també obligacions. De fet, una: fer-ho bé, fer-ho francament bé. Perquè, és clar, tothom ho sap. A més, és una nova manera, d’aquelles que tant ens omplíem la boca durant la campanya.

Ara bé, dir les coses vol dir esperar el moment adequat, fer-ho sempre quan toca i, si no es pot quan toca, ensenyar les cartes ben jugades encara que sigui un pèl tard. Sobretot, la feina ben feta.

I avui toca sobre aquell tema que tothom vol saber però que ningú explica, que és una mica avorridot, però que alhora té morbo: què va costar la campanya electoral? No puc respondre què va costar sencera, però sí que puc explicar què ens vam gastar a SI la Garriga. I fins i tot, qui ho va posar.

Els membres del nostre grup municipal ens vam trobar amb les ganes de fer una candidatura, però sense diners. I vam dir, com ho fem? Doncs així:

El partit ens va posar part del material electoral, 4 pancartes (4 no és per dir, eren 4), uns 200 plafons, adhesius i algun que altre globus.

La resta del material “publicitari” va ser lliurat pel Sergi Serrano, per valor d’uns 300€, i per l’Enric Torrents, que va aportar a preu de cost material amb pancartes, que li van costar 898€. A més, en Pep Garcia ens va pagar els tríptics que vàreu rebre a casa: 238€ més.

Més material: taules, cadires, etc.. també van anar a càrrec d’en Pep, 550€ com a donació. Els refrescs, el cava i tot el càtering, el va posar en Xavi Bernaldo, també a preu de cost, que amb tot, ens va sortir a 450€.

En Pere López ens va cedir el local. Segurament sense ell no haguéssim tingut tanta presència. Amb en Joan Hernandes, van pagar la decoració: teles, moqueta… (uns 350€).

La Núria Fitó va comprar unes flors i va fer punts de llibre de patchwork. Tot plegat 100€.

En Jaume Miró i jo ens vam encarregar de la publicitat a les xarxes socials i a la Garriga Digital.cat. Uns 250€ entre tot, que vam aportar com a donació.

I el que va aixecar més curiositat, el globus aerostàtic, va costar 800€, dels quals 700€ (preu de sortida) els va pagar en Sergi. La primera hora extra (50€) la va pagar en Pep Oliveras, i la segona, l’Oriol Solà. La resta del material que es va fer servir aquell dia (retoladors, pissarra…) ho van pagar l’Oriol i la Núria (200€). A més, alguns votants, de manera desinteressada, van portar refrescs i berenar.

Alguns membres del grup van fer aportacions per a qualsevol altra eventualitat. Com que al final no les vam haver d’utilitzar, serviran per anar tornant diners a aquells que més quantitat se’ls deu. És el cas de la Judith Cuspinera, en Ferran Ribó, la mateixa Núria Fitó, l’Oriol Roca, en Jordi Musquera i la Constance Madyom, que entre tots van posar 700 euros.

I aquí s’acaba. Res més. No vam tenir donacions anònimes de milers d’euros, ni gent que a canvi de ves a saber què, ens fes el favor de pagar la campanya.

Vam aconseguir dos regidors amb poc més de 4.000€. És més, gairebé tots aportats per nosaltres mateixos.

I ara esperem retornar les aportacions. L’Ajuntament de la Garriga paga a la nostra secció local 363,54€ mensuals, i els nostres regidors en cobren 166€ per ple (100€ seran per a ells, 66€ per al grup local), més un plus de 30€ per cada reunió de comissions, etc.. que tinguin. Aquests diners seran per retornar a tothom les aportacions que van fer, encara que hagi de ser d’aquí a dos anys.

Evidentment no serem tan il·lusos de demanar transparència a tots els partits polítics sobre aquest tema. En aquest Estat corrupte, les donacions anònimes estan permeses. I clar, mai no saps si una política es fa en benefici de tots o en benefici d’aquell qui ha pagat la campanya.

Isaac Berruezo i Tenas, Secretari d’Organització i Finances de SI la Garriga

Exit mobile version