Conferència “La vida de Sagarra, l’últim poeta popular de Catalunya”

0
133

Amb motiu del 50è aniversari de la mort de Josep Maria de Sagarra –poeta, prosista, periodista i dramaturg–, tot un clàssic de les lletres catalanes del segle XX i un dels prosistes més destacats junt amb Carner i Pla, Òmnium Cultural-La Garriga ha convidat el periodista Lluís Permanyer, bon coneixedor de la vida i obra de Sagarra –és autor de “Sagarra, vist pels seus íntims” (1982)–, per tal que ens parli del vessant més popular i humà del poeta. Autor de més de 60 títols, Sagarra va gaudir d’una gran popularitat gràcies, sobretot, a les seves obres teatrals. Llibres de poesia com “Cançons de rem i de vela” (1923), “El comte Arnau” (1928) o “El poema de Montserrat” (1950), la novel·la “Vida privada” (1932) o les obres teatrals “El cafè de la Marina” (1933), “La rambla de les floristes” (1935) o “L’hostal de la Glòria” (1932) figuren entre els seus títols més destacats.

La conferència es farà el dissabte 12 de novembre, a les 18,30 h. a la Fundació Maurí (C/Cardedeu, 17, La Garriga)
 
Lluís Permanyer (Barcelona, 1939) és periodista i assagista. Va estudiar la carrera de dret, però des de molt jove es va dedicar al periodisme. Ha estat col·laborador de “Destino” i des de 1996 és redactor de “La Vanguardia”. Ha guanyat els premis Luca de Tena (1969) i Ciutat de Barcelona de periodisme (1987). Atret per la ciutat de Barcelona, n’és bon coneixedor i n’ha esdevingut cronista. Ha escrit diversos llibres sobre aquest tema, amb un estil planer, sovint il·lustrats; a “Que la saps aquesta” (1996), per exemple, recull anècdotes de figures barcelonines importants. Interessat també per l’art, ha publicat, entre d’altres, “Miró, noranta anys” (1984), “Tàpies i la nova cultura” (1986), “Clavé escultor” (1989), “Barcelona, un museo de esculturas al aire libre” (1991), “Brossa per Brossa records” (1999) o “Amor a l’ombra de pedra blava” (2000).

Proper acte:1 de desembre, 18,30h, Teatre de la Garriga-El Patronat.
“Cap on vas, Catalunya?”, amb Jordi Pujol, expresident de la Generalitat, i Àngel Castiñeira, director de l’Observatori de Valors-Fundació Lluís Carulla i de la Càtedra de Lideratges i Governança Democràtica d’Esade-URL.

Òmnium Cultural

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.