Conferència “La vida de Sagarra, l’últim poeta popular de Catalunya”

0
sagarra

Amb motiu del 50è aniversari de la mort de Josep Maria de Sagarra –poeta, prosista, periodista i dramaturg–, tot un clàssic de les lletres catalanes del segle XX i un dels prosistes més destacats junt amb Carner i Pla, Òmnium Cultural-La Garriga ha convidat el periodista Lluís Permanyer, bon coneixedor de la vida i obra de Sagarra –és autor de “Sagarra, vist pels seus íntims” (1982)–, per tal que ens parli del vessant més popular i humà del poeta. Autor de més de 60 títols, Sagarra va gaudir d’una gran popularitat gràcies, sobretot, a les seves obres teatrals. Llibres de poesia com “Cançons de rem i de vela” (1923), “El comte Arnau” (1928) o “El poema de Montserrat” (1950), la novel·la “Vida privada” (1932) o les obres teatrals “El cafè de la Marina” (1933), “La rambla de les floristes” (1935) o “L’hostal de la Glòria” (1932) figuren entre els seus títols més destacats.

La conferència es farà el dissabte 12 de novembre, a les 18,30 h. a la Fundació Maurí (C/Cardedeu, 17, La Garriga)
 
Lluís Permanyer (Barcelona, 1939) és periodista i assagista. Va estudiar la carrera de dret, però des de molt jove es va dedicar al periodisme. Ha estat col·laborador de “Destino” i des de 1996 és redactor de “La Vanguardia”. Ha guanyat els premis Luca de Tena (1969) i Ciutat de Barcelona de periodisme (1987). Atret per la ciutat de Barcelona, n’és bon coneixedor i n’ha esdevingut cronista. Ha escrit diversos llibres sobre aquest tema, amb un estil planer, sovint il·lustrats; a “Que la saps aquesta” (1996), per exemple, recull anècdotes de figures barcelonines importants. Interessat també per l’art, ha publicat, entre d’altres, “Miró, noranta anys” (1984), “Tàpies i la nova cultura” (1986), “Clavé escultor” (1989), “Barcelona, un museo de esculturas al aire libre” (1991), “Brossa per Brossa records” (1999) o “Amor a l’ombra de pedra blava” (2000).

Proper acte:1 de desembre, 18,30h, Teatre de la Garriga-El Patronat.
“Cap on vas, Catalunya?”, amb Jordi Pujol, expresident de la Generalitat, i Àngel Castiñeira, director de l’Observatori de Valors-Fundació Lluís Carulla i de la Càtedra de Lideratges i Governança Democràtica d’Esade-URL.

Òmnium Cultural

 

Article anteriorMiqui Puig inaugurarà l’exposició de fanzines “Art fotocopiat” a la Biblioteca Núria Albó
Article següentAnècdotes pel record d’èpoques passades
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.