La Garriga s’adhereix al programa RESCAT

0
visita_puig

Divendres al matí l’alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, i el Conseller Felip Puig van signar a la sala de plens de l’Ajuntament l’adhesió del municipi a la xarxa RESCAT (Radiocomunicacions d’Emergència i Seguretat de Catalunya). A l’acte també hi van assistir representants de les forces polítiques del consistori i membres de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra.

Aquesta xarxa consisteix en un dispositiu de freqüències de ràdio que interconecten diferents serveis de gestió d’emergències, tals com els Bombers de la Generalitat, el Servei d’Emergències Mèdiques, la Direcció General de Protecció Civil o els Mossos d’Esquadra. La xarxa pretén arribar a tots els indrets del territori català que potencialment puguin patir l’efecte d’alguna emergència,  i és independent del subministrament elèctric  regular i de la cobertura convencional de telefonia mòbil. Al mateix efecte que aquesta xarxa, la Policia Local ha signat la seva adopció del programari SIPCAT (Sistema de Policia de Catalunya, un programari que permet integrar la gestió d’incidències amb els Mossos d’Esquadra).

Durant l’acte, el Conseller ha assegurat que aquesta xarxa i la seva implantació vol “respondre als reptes d’avui en dia” i ajudar a que “la societat en conjunt col·labori en la gestió d’emergències”, referint-se a exemples com la col·laboració ciutadana al Japó durant els tsunamis del darrer any. Ha destacat, alhora, que el sistema RESCAT i SIPCAT és efectiu econòmicament en permetre ampliar l’efectivitat en la gestió d’emergències sense haver d’ampliar la plantilla dels propis serveis de gestió d’emergències. L’aplicació de la xarxa RESCAT i del programari SIPCAT costaran aproximadament uns 6.000 euros l’any al municipi, en concepte de lloguer dels recursos necessaris a la Generalitat.

Text i fotografia: Marc Bellmunt

Article anteriorAl mal temps, bona cara
Article següentSeeger Engineering AG invertirà 38,2 milions d’euros a la planta de cogeneració de biomassa
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.