El President Mas pronuncia la lliçó inaugural del curs acadèmic de la FUMH

0
artur_mas_fumh

Amb la lliçó inaugural ,“ Un compromís amb les futures generacions”, que vapronunciar el President de la Generalitat, en presència de diversos alcaldes i regidors de la comarca del Vallès Oriental i de representants del món universitari, va tinir lloc l’acte d’inauguració del curs acadèmic 2011-2012 de la Fundació Universitària Martí l’Humà, Centre Pilot de Suport a la Innovació a la Garriga, amb la col·laboració de la UAB, i seu de la Càtedra Jean Monnet de Dret Constitucional Europeu.

Artur Mas es va preguntar durant la lliçó inaugural si aquesta generació viurà millor que l’anterior i ha assegurat que “és possible” i va afirmar que la resposta a aquesta pregunta té tres vessants: la creació d’ocupació, l’estat del benestar i l’àmbit mediambiental.

Alhora, també va dir que si “volem preservar l’estat del benestar hem d’estar disposats a renunciar a alguna cosa que no sigui estrictament essencial”,  i va defensar la política d’ajustaments i de reducció de la despesa del Govern per a evitar una “hipoteca tremenda a les generacions que vindran”.

Respecte a la creació d’ocupació, el cap de l’Executiu va destacar la importància de donar “més valor social a l’empresa” i de millorar la formació, alhora que va dedicar bona part de la conferència a parlar d’educació i va subratllar la importància de reduir el fracàs escolar, introduir la cultura de l’esforç i millorar el prestigi de la comunitat docent, entre d’altres objectius del Govern.

Repecte a la fiscalitat, el president de la Generalitat va assenyalar que, “en un moment de situació econòmica delicada, no és possible anar pujant impostos perquè dificulta el rellançament de l’activitat econòmica”.

El cap de l’Executiu va defensar, també, la col·laboració entre poders públics i teixit associatiu com a “model de futur”,  perquè “les administracions soles no hi arribarem i no ho farem prou bé”.

La FUMH, amb seu a la Garriga, viu un moment d’expansió que es concreta amb la creació de diverses càtedres com ara la Càtedra Francesc Estabanell Demestre, de recerca en energies netes, i la Càtedra Manuel Raspall, per a difondre l’arquitectura catalana del segle XX i, en especial, el modernisme. La primera d’aquestes càtedres tindrà la seva seu a Granollers, on la FUMH obrirà properament un espai per a fer docència al centre de la ciutat. La segona s’ubicarà a la casa pairal de l’arquitecte a la Garriga.

La Fundació Universitària Martí l’Humà col·labora intensament amb el Departament d’Ocupació de la Generalitat i amb diversos ajuntaments de la comarca en la capacitació i acompanyament d’emprenedors i en la reinserció de persones aturades en el règim general de la Seguretat Social;  col·labora, també, amb la mateixa finalitat amb entitats financeres, com ara UNNIM, a través de la seva obra social.

La Fundació es va crear l’any 2003 com a centre de recerca, innovació i transferència de coneixement a la comarca del Vallès Oriental.

A  l’acte d’inauguració del nou curs acadèmic de la Fundació Universitària Martí l’Humà van assistir-hi més de 300 persones. També hi van intervenir el seu director i la presidenta, Santiago Cucurella i Teresa Freixes, i l’alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó.

Fotografiad’esquerra a dreta, Sr. Santiago Cucurella, Director de la FUMH, il·lma Sra. Mertixell Budó, alcaldesa de la Garriga, Molt Honorable Sr.Artur Mas, President de la Generalitat, Dra. Teresa Freixes, Presidenta de la FUMH, Sr. Joan Sariol, Vicepresident de la FUMH.

Article anteriorLa Garriga, Municipi per la Independència
Article següentLliçó de gestió municipal a càrrec d’Acord
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.