Propostes electorals de suport als autònoms

0
Frederic_Moreno_02

L’executiva de la CTAC i molts associats i entitats adscrites a CTAC vàrem assistir a la presentació del programa electoral de CiU, en el que fa referència als treballadors autònoms.

Després de la reunió amb Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya i amb la Unión de Profesionales y Trabajadores Autónomos de la UGT, Duran ha dit que “hem presentat les nostres propostes i ells han fet suggeriments. He de dir que el grau de coincidència es pràcticament total”. I ha remarcat que “fa 9 o 10 anys ningú no parlava dels treballadors autònoms. CiU és qui impulsa a les Corts Generals el debat sobre els autònoms i, com acaba de reconèixer Sebastià Reyna d’UPTA, és gràcies a CiU que especialment durant aquests darrers tres anys i mig hem fet possible un avenç notable en matèria de protecció dels treballadors autònoms.”

Duran ha remarcat que “el treballador autònom és clau de cara al creixement econòmic i a la generació d’ocupació. Per a CiU, el sector dels autònoms és un objectiu principal i, en aquest sentit, hem de ser conscients dels seus problemes, de la seva disminució a Catalunya, uns 50.000 en els darrers tres anys i, en l’àmbit espanyol, 300.000 més o menys.”. Les principals dificultats del col·lectiu “són l’accés a línies de crèdit, de liquiditat i finançament, la complexitat davant de l’administració i tot el que fa referència a les polítiques actives quan volen avançar en una iniciativa emprenedora.”

El cap de llista de CiU ha subratllat com objectiu per sortir de la crisi el suport als autònoms com sector mantenidor de l’ocupació i generador de llocs de treball. “Aquest sector necessita unes mesures determinades.” I ha presentat les següents mesures amb una quasi total coincidència amb la CTAC i L’UPTA::

1.- Crèdits ICO. “Ha d’actuar quan la banca privada no funciona a partir del principi de subsidiarietat. No pot ser que posi més dificultats que la banca privada a l’hora de facilitar crèdit per al circulant dels autònoms o de les pimes. Hem de millorar l’accés al crèdit via ICO  que pot suplir la deficiència del sector privat”

2.- Modificar la llei de l’IVA perquè segueixi el criteri de caixa: “els autònoms financen l’Estat, com totes les empreses, però per ells el cost és molt més elevat per la dimensió del negoci. Han de pagar l’IVA hagin cobrat o no la factura. Per tant, és fonamental canviar la llei de l’IVA i que no el paguin fins haver cobrat la factura.

3.- “En aquest context cal crear, també, el compte corrent tributari, on l’haver i el deure puguin jugar i ser favorables a l’autònom.”

4.- Suport als anomenats Business Angelsperquè un autònom que té un projecte emprenedor estigui acompanyat financerament els primers anys per una persona que no té el projecte, però que té diners. Per tant, a través de l’impuls de deduccions i motivacions fiscals de cara a aquesta persona que posa els diners, aquest treballador autònom podrà tirar endavant”.

5.- “Continuar desenvolupant de l’estatut del treball autònom aprovat l’any 2007”.

6.- Impulsar les polítiques actives: “hi ha la necessitat de dedicar més diners a les polítiques actives i menys al subsidi i a la prestació.”

7.- Fer que la Llei de Morositat impulsada per CiU s’acompleixi en les administracions públiques. “Hem de buscar la manera que es compleixi en el sector públic i tornar a recórrer a l’ICO perquè les administracions tinguin diners i puguin poder pagar a temps.”

El President de la CTAC Sr. Duarte, com el Sr. Reyna de la UPTA, van coincidir al final en valorar positivament la bona disposició de CiU respecte el nostre sector, coincidint amb el Sr. Duran en la necessitat d’una llei de la Emprenedoria. També varen manifestar que han demanat reunir-se amb la resta dels partits que es presenten a les eleccions generales del 20-N per demanar el seu suport als autònoms.

Article anteriorReflexions després del Tour Little Italy
Article següentUna part de Can Luna ja és d’ús municipal
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.