L’Aliança rep la Medalla d’Honor de la Garriga

0
medalla_aliana

El Patronat va acollir ahir diumenge 16 d’octubre l’acte de lliurament de la Medalla d’Honor de la Garriga a la Societat Coral l’Aliança, després de que en el Ple de març es decidís per unanimitat de totes les forces polítiques del Consistori concedir l’esmentada distinció a aquesta institució centenària. L’acte, solemne però a la vegada emotiu, va començar a les sis de la tarda en un Patronat que va comptar amb la presència de totes les forces polítiques del poble i una àmplia assistència de públic.

Després de fer un breu repàs a la història de la Coral des de la seva fundació el 1911, fet que la converteix en l’entitat en actiu més antiga de la Garriga, Albert Benzekry, en qualitat de regidor de Cultura, l’Alcaldessa Meritxell Budó i el President de la Associació de Cors Claverians, Josep Cruells, varen fer breus parlaments lloant la Coral.

Benzekry va dirigir-se als presents declarant que “la Garriga està orgullosa del seu Cor, en tots els sentits de la paraula”, i va incidir en el caràcter “més enllà del protocol” de l’acte, rendint homenatge als valors claverians de la Coral: virtut, progrés i amor, un ideari “perpetuat i encara vigent”. El regidor també va parlar del paper del Cor en la preservació de la qualitat de vida del poble, a més de ressaltar el seu rol de conservació de la cultura i la llengua catalanes durant la dictadura. Finalment va tancar el seu parlament declarant que “la medalla és per a vosaltres, però l’honor és per a la Garriga”.

Seguidament va prendre la paraula l’alcaldessa Meritxell Budó, que va fer el seu parlament acompanyada dels 34 cantaires de l’Aliança a l’escenari, amb un record pels membres del cor que ens han deixat el darrer any. L’alcaldessa va lligar la història de la institució a la del poble, i va afirmar que “la Garriga està orgullosa del Cor i de la seva tasca” durant els seus cent anys de funcionament. Tancant el seu discurs amb una proclama dels valors de “progrés, virtut i amor” dels cors claverians, Budó va convidar als portaveus dels partits polítics de l’Ajuntament a pujar a l’escenari per entregar conjuntament la medalla, de la mateixa manera que es va prendre la decisió al Ple. L’ovació a la Coral va ser llarga i càlida.

Després de l’entrega de la medalla, Josep Cruells, President de la Federació de Cors de Clavé, es va dirigir als presents i als cantaires de l’Aliança tot lloant la seva tasca d’”ampliació, allargament i manteniment del camí” obert per Clavé el 1850. Cruells va coincidir amb Benzekry i Budó a l’hora remarcar la vigència dels valors claverians, i va proclamar que l’Aliança estarà present al concert que la Federació organitzarà al Palau de la Música el 24 de juny del proper any.

En darrer lloc el president, visiblement emocionat, va dirigir-se als presents per agrair la Medalla d’Honor i va tenir un record especial pels membres que han finat aquest any, en especial per l’anterior president del Cor, Josep Catalan. Va donar les gràcies pel suport prestat a la Federació de Cors de Clavé i a l’Ajuntament, i va convidar als presents a gaudir del concert en el que varen intervenir la Coral Ariadna, la Coral La Concòrdia de Cambrils, la Coral Genciana de Sant Miquel dels Sants de Barcelona i la pròpia Societat Coral l’Aliança, que va ser llargament aplaudida després de la seva interpretació de “Els Segadors”.

Text i fotografia: Marc Bellmunt

Article anteriorL’Olímpic es deixa el liderat al camp del Sant Feliu de Codines
Article següentSegona jornada de la Lliga d’Hivern de Futbol Sala
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.