Pintura a dues mans

0
163

L’Associació El Far per la salut mental convidava ahir als garriguencs a la inauguració de l’exposició “Parelles artístiques” a la sala municipal d’exposicions Andreu Dameson. A més d’un gran nombre de curiosos, la inauguració va comptar amb la presència de l’Alcaldessa i el Regidor de Cultura, Albert Benzekry. L’exposició recull una iniciativa consistent en la creació d’obres pictòriques entre un artista professional i un d’amateur, amb la voluntat de sensibilitzar la societat sobre la salut mental. Aquesta tasca d’integració és vital en una societat que encara estigmatitza els afectats per trastorns mentals, tal i com va explicar Joaquim Salvans, president de l’Associació.

Salvans va fer un breu parlament en iniciar-se l’acte, a les vuit del vespre, explicant que és el primer any que es du a terme aquesta iniciativa, però que parteix de l’èxit que ha obtingut la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona a Vic, que ja l’ha celebrada en cinc ocasions. Salvans va declarar que l’activitat és una manera d'”obrir el món” a les persones amb dificultats relacionades amb la salut mental, i va donar pas a Meritxell Budó, que després de felicitar a El Far per l’iniciativa va recalcar de nou la necessitat de la tasca de sensibilització duta a terme per l’Associació.

expo_pintura_01El darrer a dirigir-se al públic assistent fou Jaume Guardis, artista participant en l’exposició. Guardis va cridar als presents a reclamar la dimensió més “propera i íntima” de l’art, en contraposició als grans noms i l’especulació monetària. El pintor va declarar que l’art de l’exposició és el que “realment té valor”, al tenir aspectes integradors i terapèutics.

L’exposició es podrà visitar a la Sala d’Exposicions Andreu Dameson, a la Plaça Can Dachs, fins el dia 23 d’octubre. Així mateix, l’Associació El Far convida a tots els garriguencs a la segona tarda de música i poesia que celebraran aquest dissabte a les cinc de la tarda a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música.

L’exposició es pot visitar dijous, divendres i dissabte de 5 a 8 de la tarda, i diumenge de 11h a 14h.

Marc Bellmunt

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.