Participar comença per conèixer: què és i com es fa el pressupost municipal?

0
Gesti_pressupostos_municipals_Acord_oct_2011

En base als objectius fundacionals d’Acord Independentista de la Garriga, us convidem a un acte obert a tota la ciutadania de la Garriga el proper dia 20 d’octubre a les 20h a l’auditori de l’Escola de Música per explicar molt didàcticament què és un pressupost municipal, de quines parts es composa i quins objectius s’assoleixen. Ens acompanyarà en Jordi Solé, politòleg i alcalde de Caldes de Montbui, que ens podrà resoldre tots els dubtes molt planerament. Posteriorment volem començar a obrir la reflexió de com gastar els diners municipals amb la màxima participació possible en la línia dels pressupostos participatius que ja vam proposar en campanya electoral.

És amb iniciatives com aquesta que volem fer-vos partícips de la política, entesa com la gestió d’allò que és de tots, de la ciutadania. Les eleccions serveixen per tenir uns representants que han de materialitzar aquesta consigna: transparència, obertura, intel·ligència col·lectiva per millorar. Tancar-nos a discutir durant 4 anys en un ple o en comissions polítiques, per molt que sigui el legalment exigible, no ens sembla suficient per acomplir el nostre mandat democràtic.

Els regidors d’Acord apliquem aquests principis a la nostra tasca diària com a regidors, i ara volem fer encara un pas més en aquest sentit. A l’Ajuntament ens hem trobat processos de treball interns i legislació que s’ha de complir, certament complicats tan d’entendre com d’explicar però que són absolutament cabdals per tal de tirar endavant entre tots el nostre poble. Temes com les ordenances, la legislació urbanística, o els pressupostos municipals han de ser el més coneguts i comprensibles possible pels garriguencs per tal de donar solucions en un moment de crisi molt intensa.

Així que, si us interessa saber què és un pressupost i com gastem els diners a l’Ajuntament, esperem trobar-nos, recordeu, el proper dijous dia 20 a les 20h a l’Auditori de l’Escola de Música, a la plaça del Silenci.

Jordi Perales, Albert Benzekry, Neus Marrodan.

Article anteriorUnitat de l’independentisme el 12 d’octubre a la Garriga
Article següentPintura a dues mans
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.