Unitat de l’independentisme el 12 d’octubre a la Garriga

0
12_octubre_01

La per molts tan anhelada unitat de l’independentisme va fer acte de presència al nostre poble amb motiu de la festivitat del 12 d’octubre, dia de la Hispanitat, doncs la Botiflerada organitzada per Òmnium Cultural va tenir una fantàstica acollida a la plaça del Silenci.

En clara manifestació contrària al dia de la Hispanitat, tots els grups polítics de tendència independentista es varen posar d’acord per a col·laborar conjuntament en l’organització d’aquest acte de protesta, iniciat a dos quarts d’una del migdia amb una magistral classe d’història de gairebé una hora del professor i director de la Fundació Universitària Martí l’Humà, Santiago Cucurella. Seguidament, i per tan sols tres euros, l’organització va oferir botifarres, pa i vi per dinar i a les quatre de la tarda, durant la sobretaula, el conegut cantant Titot i David Rosell varen oferir un concert davant l’Auditori de l’Escola de Música.

Així doncs, a dos quarts d’una en punt del migdia, l’Auditori era ple a vessar per a assistir a una classe d’història de la mà de Santiago Cucurella, a petició d’un grup de joves que, contraris a la festivitat de la data, varen demanar igualment “assistir a classe”. Contràriament al que acostuma a passar en xerrades d’aquestes característiques, hi havia una nodrida representació de gent jove a l’auditori.

Albert Benzekry, President d’Òmnium Cultural de la Garriga i responsable de la regidoria de Cultura, Patrimoni i Identitat de l’Ajuntament, va donar la benvinguda a l’acte i va presentar al ponent. El professor Cucurella va prendre la paraula tot seguit, advertint que la seva intenció era fer una repassada dels fets més rellevants de la història de Catalunya, des dels inicis de la seva consciència nacional fins als nostres dies, tot passant pel que, segons l’historiador, són fets cabdals i decisions trascendentals que han condicionat el nostre present.

12_octubre_02Al final de la classe es va obrir un torn de preguntes per tal que el públic assistent pogués interpel·lar l’orador i Oriol Ramon, professor de literatura, va tancar l’acte donant les gràcies a la gent que el va fer possible i destacant la unitat de les diverses forces polítiques de tendència independentista del poble per a treballar plegades. Ramon va tenir paraules de solidaritat pels pobles sotmesos pel colonialisme castellà, primer, i espanyol, posteriorment, acompanyades dels sentits aplaudiments de la sala.

La jornada va prosseguir sota un sol de justícia, impropi d’un 12 d’octubre, amb la butifarrada i popular. Hi varen anar al voltant d’un centenar de persones, aplegades en taules, entre les que en destacaven membres de partits polítics de la Garriga com Jordi-Eduard Perales, Primer Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament per part d’Acord, Josep Oliveras, cap de llista de Solidaritat Catalana per la Independència, Oriol Ramon, ex cap de llista d’ERC, Marc Barbeta, portaveu de la CUP o, Àlex Alegret, portaveu de Reagrupament, entre d’altres.

12_octubre_04Després de l’hora de dinar es va anar aplegant més gent per veure el concert previst, fins arribar a unes 140 persones. Abans, però, dos espontanis varen pujar a l’escenari per a entonar l’himne d’occitània. Així les coses, el reconegut cantant de Brams, Francesc Ribera i Toneu (Titot), acompanyat a la guitarra per David Rosell, varen fer les delícies dels congregats amb la seva música reivindicativa i festiva, posant el punt i final a l’acte amb les cançons Jo vull per demà i Sóc d’un país.

La Botiflerada 2011 va ser possible gràcies a l’organització d’Òmnium Cultural i la col·laboració de la CUP, SI, Esquerra, Acord, Reagrupament i CDC, i va comptar amb el suport de l’Ajuntament de la Garriga.

Article anteriorFinques Núria, una empresa familiar arrelada a la Garriga
Article següentParticipar comença per conèixer: què és i com es fa el pressupost municipal?
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.