La biomassa: de la Garriga al Parlament

0
SI_logo_LG_02

A les passades eleccions municipals Solidaritat Catalana per la Independència a la Garriga es va presentar amb un proposta que rebutjava clarament el projecte de Biomassa al nostre poble. Si bé Iniciativa per Catalunya i el GIG rebutjaven el projecte, la resta de grups es van presentar fent afirmacions ambigües buscant no haver-se de pronunciar categòricament en un tema tan important com aquest. Era massa perillós perdre vots. Però a tothom li arriba el seu moment, i finalment se sap la veritat.

En les diferents visites que van fer els nostres diputats al Parlament de Catalunya durant la campanya electoral al nostre poble, es van comprometre a portar aquest tema al Parlament del nostre país.

Solidaritat Catalana per la Independència ha presentat, dins el marc del debat de política general, un total de 101 propostes de resolució que són el compendi de la feina i l’esforç fet pels tres diputats durant aquests 9 mesos de legislatura. Una tasca parlamentària que supera amb escreix la de la resta de grups polítics tot i tenir molta més representació a la Cambra que el nostre grup polític. Davant les 101 propostes de SI, n’hi ha 70 del PP, 52 de ICV, 41 d’ERC, 15 de CIU, 9 de C’s i 3 del PSC.

Entre les 101 propostes presentades per SI, dividies en 9 blocs temàtics, n’hi ha una que ens afecta molt d’aprop: la planta de biomassa a la Garriga. Amb aquesta proposta SI entra la resolució per tal de que el Parlament insti al Govern de la Generalitat a aturar la instal·lació de la planta de cogeneració d’energia amb biomassa situada al sud de la Garriga. Els motius que especifica la proposta són els següents:Per la seva incorrecta tramitació; per l’excessiva proximitat al nucli urbà; per la inundabilitat dels terrenys; pels possibles efectes ambientals no estudiats (pluja àcida, pèrdua de cultius…); per la falta de garanties dels efectes innocus sobre la salut de les emissions; l’impacte paisatgístic i la sobreocupació del territori; per la manca d’estudis independents sobre la viabilitat econòmica, ndustrial, ambiental i ecològica d’aquesta instal·lació energètica i del seu sistema d’extracció de biomassa; i l’alt rebuig social.

Des dels inicis, SI la Garriga ha apostat per la regeneració, la participació, la transparència i la bona gestió. I la planta de biomassa, un dels eixos del nostre programa, no n’és una excepció. A les passades eleccions municipals ja plantejàvem una consulta popular per tal de que la ciutadania sigui escoltada, donant tota la informació possible, promovent i vigilant la transparència del procés. Tal i com vam deixar clar en la carta oberta explicant les reunions per un possible pacte amb Convergència i Unió, el no acord amb aquest tema, ens va fer declinar entrar al govern municipal. I seguim en la mateixa línia.

Malauradament, de les 101 iniciatives presentades no en va prosperar cap. Cap ni una. Entre elles n’hi ha algunes que fan referència a temes tan admesos per la societat catalana com: la transició nacional cap a la independència, una pel concert econòmic, una per les consultes populars, una altra per tal de que la llengua catalana fos l’única llengua vehicular a l’escola. Ni una sola resolució va tirar endavant. Aquest és el tipus de política que volem que es faci al Parlament? S’han de rebutjar propostes en funció de qui les presenta?

Tal i com he dit , sempre s’acaba sabent la veritat. Si durant la campanya a les municipals els partits amb opcions de govern van passar de puntetes pel tema de la planta, ara, queda ben clar el que és la disciplina de vot i el que comporta pertànyer a partits que funcionen de forma poc democràtica.

Dels partits polítics presents al nostre ajuntament, CiU, PSC-PSOE i PP van votar en contra de que s’aturi la planta de biomassa. ERC i Iniciativa per Catalunya es van abstenir . Portat al nivell que ens és més pròxim, això vol dir que els regidors de CIU, PSC-PSOE i PP estan a favor de la planta de biomassa, i que ERC i IC tenen un debat intern important que haurien de resoldre per ser ben clars amb els seus conciutadans. No cal posar nom a cadascun dels regidors garriguencs que a través dels seus diputats han rebutjat aquesta resolució presentada per Solidaritat Catalana per la Independència al Parlament de Catalunya. Tots ens coneixem prou.

La votació final va ser 106 vots en contra ( CIU, PSC-PSOE, PP i C’S- faltaven diputats a la cambra) , 19 abstencions ( ERC-IC ) i 3 a favor de Solidaritat Catalana per la Independència complint el seu compromís amb La Garriga.

Josep Oliveras, Regidor de SI la Garriga

Sergi Serrano, Regidor de SI la Garriga

Xavier Bernaldo, Coordinador de SI la Garriga

 

Article anteriorMeritxell Budó, nova presidenta del Fons Català de Cooperació
Article següent12 d’octubre antifeixista: per la llibertat i dignitats dels pobles
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.