L’Ajuntament aposta per una empresa d’inserció per la neteja dels equipaments municipals

0
suara

L’Ajuntament de la Garriga ha atorgat el servei de neteja dels equipaments municipals a l’empresa Garbet Cooperativa d’Inserció. Es prestarà per un període mínim de 3 anys, amb possibilitat de pròrroga, i suposa el creixement en 27 nous llocs de treball i una facturació de 347.886 euros anuals.

El nou servei a La Garriga es suma a l’adjudicació de nous projectes d’envergadura que suposaran, en conjunt, la creació d’una seixantena de nous llocs de treball, prop del 70% de l’empresa, amb una plantilla que es situarà a l’entorn dels 150 empleats. Aquest volum de treball es traduirà, al seu torn, en un increment de la facturació del 92% (s’estima que arribarà als 2,5 milions d’euros).

Entre aquests projectes també en destaca el servei de manteniment museogràfic i gestió del magatzem del CosmoCaixa Barcelona, de l’Obra Social La Caixa, i els serveis de neteja d’equipaments municipals de l’Ajuntament de Palafrugell (Baix Empordà), que d’aquesta forma aposten per una empresa d’inserció per la gestió dels seus serveis. S’hi suma d’adjudicació d’altres projectes més petits de neteja de residències i escoles bressols.

Aquests passos endavant avalen que, en un període de dificultats, el creixement des de l’empresa social i l’empresa d’inserció són plenament viables. Garbet es situa ara com una de les empreses amb major volum de negoci i un referent del sector inserció a Catalunya, afavorint la inserció de col·lectius en situació d’exclusió social com beneficiaris de la Renda Mínima d’Inserció (RMI), dones en situació de violència de gènere o joves en situació d’exclusió social.

Sobre Garbet Cooperativa d’Inserció

Garbet és una cooperativa de treball associat i d’iniciativa social, sense ànim de lucre, amb delegacions a Barcelona (Barcelonès), Figueres (Alt Empordà), Salt (Gironès) i Montagut i Oix (Garrotxa), que aposta per integració sociolaboral de persones en situació o greu risc d’exclusió social. Al Vallès Oriental també presta servei a altres institucions com l’Ajuntament del Figaró, l’Associació Cultural L’Eixam (Sant Celoni), el Centre d’Atenció Especialitzada de Mollet o el Centre de Dia Les Teixidores de Cardedeu.

L’empresa promotora de Garbet és Suara Cooperativa, amb presència a 15 comarques catalanes i amb més de 1.600 professionals, que gestiona serveis d’atenció a les persones com escoles bressol, centres residencials d’acció educativa, centres de dia i residències per a gent gran, serveis d’atenció domiciliària, centres d’acollida per a persones sense sostre i persones amb drogodependències, entre d’altres. En total es dóna resposta a les necessitats de més de 16.000 persones. Suara Cooperativa és membre de Clade, el primer grup empresarial cooperatiu de Catalunya. Al Vallès Oriental, Suara gestiona les escoles bressol El Fanalet (El Figaró) i Les Caliues (La Garriga), a més del centre de dia Les Teixidores (Cardedeu) i el Centre d’Atenció Especialitzada (Mollet del Vallès).

Garbet Cooperativa d’Inserció – www.suara.coop

Article anteriorHomenatge a la gent gran del municipi
Article següentUna cita amb l’Eva
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.