Ràdio Silenci presenta la nova temporada amb quatre programes nous

0
rad_silenci

Ràdio Silenci va presentar el passat divendres 30 de setembre la programació per a aquesta nova temporada, que incorpora quatre nous programes, en un acte que va comptar amb la presència de Tatiana Sisquella, periodista presentadora del programa “La tribu” a Catalunya Ràdio, entre d’altres.

En Marc Querol es va encarregar de la conducció de l’acte tot donant la benvinguda al públic a l’auditori de l’Escola de Música, alhora que es mostrava agraït a l’Ajuntament, l’OAMC i l’Associació d’Amics de Ràdio Silenci. Va explicar als presents que Ràdio Silenci porta quatre anys de compromís amb la Garriga i que ha viscut un “punt d’inflexió” amb la cobertura informativa de les darreres eleccions. Es va mostrar orgullós del paper “líder” de Ràdio Silenci com a mitjà local, batent rècords de visites a la seva web durant la cobertura de la nit electoral.

Querol va instar a tots els presents i col·laboradors de Ràdio Silenci a aprofitar aquesta inflexió perquè aquesta eina esdevingui un referent informatiu pel poble, que “expliqui el que viuen els garriguencs”. Alhora, també va explicar als presents el desig de consolidar el projecte de relació de la ràdio amb les escoles locals, relació que va significar el Premi Baldiri Reixach pel CEIP Pinetons aquest darrer any. També va declarar que Ràdio Silenci es planteja com a “gran repte” consolidar-se a Internet com a mitjà líder en l’entorn local, i va donar pas a Marc Guri, president d’Amics de Ràdio Silenci.

Guri va presentar l’associació i la seva tasca als assistents, a qui va animar a col·laborar-hi de forma voluntària, doncs, segons ell, “sempre hi ha lloc per a gent a l’associació, ni que sigui atenent la paradeta de la Fira d’Entitats”. Va comprometre’s a realitzar una temporada amb “més i millor” malgrat la reducció dels recursos dels que disposa l’emissora.

Marc Querol va prendre la paraula de nou per a detallar la graella d’enguany de Ràdio Silenci. Aquesta, amb 27 programes diferents, 17 d’ells de producció pròpia, es pot consultar completa a la seva web i compta amb quatre novetats: “Gent del Vallès”, un magazine d’informació general; “L’internauta”, programa sobre la xarxa de xarxes a càrrec de Vilaweb; “Guitarra, baix i bateria”, dedicat al blues, al soul i al rock i, finalment, “On the rocks“, un magazine amb vocació humorística i de “recull de diumenge” segons els seus presentadors.

Un cop presentada la graella i les càpsules -petits espais que “ens permeten personalitzar la música que emetem”, segons Querol-, es va donar una càlida benvinguda a la Tatiana Sisquella, que només començar la seva intervenció a l’acte es va declarar “impressionada” per la tasca dels nens del CEIP Pinetons en l’elaboració del seu programa de ràdio. Sisquella va parlar de la seva dilatada experiència a la ràdio i a la televisió, tot recordant els seus inicis com a becària de Catalunya Ràdio a “El Suplement”, programa del que s’acabaria fent càrrec deu anys després d’haver-hi exercit de becària a les pràctiques de la carrera.

La locutora va remarcar la necessitat de fer ràdio amb ganes, il·lusió i, sobretot, respecte cap a l’oient. Va fer broma amb els presents sobre les intimitats de l’elaboració d’un programa, com per exemple la seva tendència a fer durar massa les entrevistes, i va declarar que prefereix la ràdio a la televisió doncs “a la ràdio no et maquillen i si cal pots anar en pijama”. Per a Sisquella, la ràdio és directa i flexible mentre que la televisió ho fa “tot complicat”.

La periodista va tancar el seu parlament declarant que el que fa la seva feina meravellosa per a ella és el fet de treballar amb professionals de primera línea que, a més de ser excel·lents periodistes, són els seus amics, persones que amb el pas dels anys han esdevingut “imprescindibles” per a ella.

Va donar el següent consell als qui vulguin fer ràdio: “expliqueu històries. Històries de les persones que hi ha darrere de les notícies, aquestes històries de persones són el que dóna sentit a tot el que diem i omple de sentit el que d’altra manera serien paraules buides”.

Ràdio Silenci es pot seguir ininterrompudament a la freqüència 107.4 de la FM i per Internet a www.radiosilenci.cat . La nova programació comença a partir d’avui.

Text i fotografies: Marc Bellmunt

 

Article anteriorTukupracum promociona el Punt d’Informació
Article següentLa Fundació Universitària Martí l’Humà visita Roma
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.