La CTAC, reconeguda com a promotor financer de l’ICF

0
Frederic_Moreno_02

La Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC) ha signat un conveni de col·laboració amb l’Institut Català de Finances pel qual se la reconeix com a promotor financer de l’ICF, amb l’objectiu de difondre les seves línies de finançament i millorar l’accés al crèdit d’emprenedors i petites empreses. La CTAC és la primera organització d’autònoms que signa un acord d’aquest tipus amb l’entitat de crèdit públic de la Generalitat.

D’aquesta manera, la CTAC esdevindrà avaladora tècnica de projectes emprenedors i canalitzarà propostes de finançament a l’ICF, facilitant així l’accés dels autònoms al crèdit per poder posar en marxa la seva empresa. Hem de recordar que la primera i principal trava que troben els emprenedors per tirar endavant el seu projecte és la manca de finançament. Concretament, segons dades pròpies de la CTAC, 7 de cada 10 projectes viables no troben crèdit en la banca tradicional, tot i que la inversió inicial necessària, de mitjana, no sobrepassa els 18.000 euros.

Així, les funcions de la CTAC com a promotor financer seran assessorar les pimes i autònoms sobre els productes de l’ICF i canalitzar les peticions dels clients potencials cap al canal de distribució més adient; desestimar les peticions que no superin un primer filtre, a través d’un sistema d’scoring, tan qualitatiu sobre el projecte, com financer sobre l’empresa, o bé assessorar els emprenedors perquè els projectes siguin viables, i donar suport en la preparació de la documentació necessària, especialment la de tipus financer.

La CTAC espera que d’aquesta manera es doni sortida al doble de projectes emprenedors que fins ara. Tanmateix, la nostra organització continua demanant a la Generalitat que es dissenyin línies de crèdit específiques per a emprenedors i emprenedores que avalin el 100% del finançament que necessitin.

La CTAC i l’Associació Catalana de Treballadors per compte propi del Vallès Oriental tenen previst el proper dia 13 d’Octubre a les 20:30 h en el Casino de Granollers fer una jornada d’assistència lliure a l’acte per parlar d’aquest i altres temes que preocupen els autònoms de la comarca davant la crisis.

Article anteriorUn dia 30 ple d’activitats al poble
Article següentEntrevista a Xavier Mora, jugador de rugbi garriguenc
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.