La Garriga, un lloc ideal per a viure-hi

0
plaa_silenci

L’església de la Doma amb el seu retaule gòtic, el termalisme, l’art modernista, la vil·la romana de Can Terrers, l’ermita de Santa Maria del Camí, el Corpus, la vida associativa… La Garriga és un poble que evoca història i cultura pels quatre costats. En un entorn privilegiat i amb un clima d’allò més benèvol, sovint se l’ha considerat un lloc ideal d’estiueig –sobretot anys enrere-, però també un bon lloc per a viure-hi.

Doncs bé, segons un estudi realitzat per investigadors de la Universitat d’Oviedo, la Garriga és la vuitena població catalana de més de 10.000 habitants on s’hi viu millor i la trenta-sisena de tot l’Estat espanyol.

Aquest rànquing de qualitat de vida dels municipis de l’Estat espanyol (Quality of life ranking of Spanish municipalities) ha estat publicat a la Revista d’Economia Aplicada i, entre d’altres dades desatacables, situa la Garriga per darrer de municipis com Banyoles, Ripoll, Olot, Sant Cugat del Vallès, Torelló, Girona i Mollerussa; i per davant de Vic i Igualada.

Tal i com es pot apreciar en aquest estudi, on s’avaluen aspectes com els serveis socials, el consum, l’habitatge, el medi ambient, el mercat de treball, el transport, la salut, la cultura i el lleure, la seguretat i l’educació, Pamplona ocupa la primera posició i la primera gran ciutat, Barcelona, no apareix fins la setanta-cinquena. De la mateixa manera, es constata que entre les 50 poblacions on s’hi viu pitjor no n’hi ha cap de catalana i entre les 50 on s’hi viu millor no n’hi ha cap de les considerades grans ciutats.

Fotografia: Plaça del Silenci

Article anteriorCal reformar els usos dels polígons de la Garriga?
Article següentCrònica del Ple Municipal de setembre de 2011
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.