Defensem el català a les escoles!

0
CUP_la_Garriga_01

Davant de la interlocutòria del TSJC contra el model educatiu català i la llengua, la CUP fa una crida a la comunitat educativa perquè la desobeeixi. Demanem a la Generalitat de Catalunya que no s’agenolli davant d’una nova imposició de l’Estat, ja que l’ús del català com a llengua vehicular en l’ensenyament al Principat ha esdevingut una eina de cohesió social.

La interlocutòria del TSJC no fa més que alimentar una fictícia imposició del català a Catalunya, idea defensada per l’extrema dreta espanyolista del PP, Ciutadans i entitats com Convivència Cívica Catalana que, lluny de vetllar per la pau social, mantenen un discurs de confrontació, cercant el conflicte permanent.

La CUP vol recordar que l’experiència de l’escola catalana posa de manifest que els models segregacionistes, com ha fet el PP al País Valencià, han suposat una davallada de la qualitat de l’ensenyament i de l’ús de la llengua catalana en aquells territoris on és la llengua pròpia. Per contra, tal i com ha quedat demostrat, mantenir-la com a llengua vehicular de l’ensenyament en garanteix la transmissió generacional independentment de l’origen dels alumnes.

Per tot això, la CUP fa una crida a la insubmissió i la desobediència, especialment a tots els membres de la comunitat educativa, i a tota la societat perquè es manifesti i es posicioni públicament a les places dels nostres pobles, viles i ciutats en la defensa del català com a llengua vehicular de l’ensenyament.

DEFENSEM EL CATALÀ A LES ESCOLES: INSUBMISSIÓ I INDEPENDÈNCIA !

Article anteriorEls Actes de la Diada a la Garriga 2011
Article següentConferència “Les mansanes Raspall de la Garriga”
Candidatura d'Unitat Popular de la Garriga.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.