VOTV entrevista a Meritxell Budó

0

Vallès Oriental Televisió (VOTV) va emetre el dimarts 6 de setembre una extensa entrevista de gairebé trenta minuts a l’alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, a la qual es van tractar diferents temes com el pacte de govern, la relació amb l’oposició, la mobilitat, la situació financera de l’Ajuntament o la participació ciutadana.

A continuació podeu reproduir l’entrevista en qüestió o bé llegir un breu abstracte d’aquesta.

Pacte amb Acord

“Vam guanyar les eleccions amb un clar recolzament, però alhora l’electorat ens va dir que no havíem de governar sols. Llavors vam valorar que hi havia una segona força important i va ser la nostra prioritat. A partir d’aquí, després de converses amb tots els grups polítics, vam treballar en la direcció de constituir un govern fort amb Acord, del qual n’estic molt satisfeta, ja que hi ha una bona entesa”

“Quan vàrem parlar seriosament del pacte, ambdós grups vàrem prioritzar la voluntat de servei al poble a la pròpia ideologia o interessos de partit”

“Nosaltres crèiem en la figura d’un gerent extern i Acord no ho veia necessari. És un tema que hem deixat aparcat per a més endavant”

“El govern és fruit del diàleg i del consens”

Sensacions a l’ocupar el despatx d’alcaldia, per segona vegada

“Vaig tenir una sensació de Déjà vu Tinc clar que aquesta segona vegada serà diferent i que l’experiència que he adquirit els darrers quatre anys m’ajuda a valorar les coses de manera diferent, sabent més exactament tota la responsabilitat que comporta ser alcaldessa”

“Els canvis respecte l’any 2007 comencen per la composició del propi plenari, on ara hi ha un grup clarament diferenciat numèricament de la resta. Això ha ajudat a fer saber els grups clarament on som”.

Com ha de ser la relació amb l’oposició

“Una relació de diàleg i de comunicació sòlida i en el dia a dia. Estem treballant perquè els grups de l’oposició disposin d’una persona que ja treballa a l’Ajuntament per fer-los tasques de recolzament i canalitzar les seves demandes”.

Mobilitat

“En el nostre programa i en el d’Acord hi deia que volíem revisar el Pla de Mobilitat, que de fet és un estudi de mobilitat fet pel RACC que no ha passat mai pel plenari. A partir d’aquí hem de valorar com afrontem la mobilitat a la Garriga, però com un tot, no només al centre. Hem d’encarrilar la mobilitat de la Garriga del futur”

“Cal revistar la mobilitat de la Garriga en el sentit de que les vies no ens condueixin només cap a l’exterior del municipi, sinó que ens ajudin a apropar-nos -hi”

“Cal crear una comissió de mobilitat ciutadana, no política, on tots els sectors hi siguin representats. Ha d’estar creada abans de final d’any”

Participació ciutadana

“Aquesta ha de ser la legislatura del diàleg. De diàleg amb l’equip de govern, de diàleg amb l’oposició i de diàleg amb la ciutadania”

“Hem de ser capaços d’obrir el govern a la ciutadania, com demana el moviment 15M, i de consolidar-ho. Són uns deures que a la Garriga tenim endarrerits”.

Paper del municipalisme en la presa de decisions

“La política municipal és la política de proximitat”

“Els governs de les administracions superiors malament faran si no escolten el territori. La veu dels alcaldes s’ha d’escoltar en els àmbits supramunicipals”

Retallades

“Responen a unes decisions que s’han hagut de prendre perquè no hi havia altre camí”

“Aquestes retallades, en cap cas, han de minvar els serveis bàsics que rep la ciutadania”

Situació econòmica de l’Ajuntament

“És un Ajuntament que, com tots, està endeutat perquè no hi ha una altra via de finançament, però ni molt menys com d’altres. Tenim un deute que el podem anar pagant, però el problema el trobem en el dia a dia, en la tresoreria, perquè els ingressos els tens previstos per unes dates i les despeses i les factures arriben en d’altres.

“Tenim pendents ingressos de la Generalitat de Catalunya i d’altres administracions… Ens trobem amb unes tensions de tresoreria que no ens permeten fer front a altres despeses, unes ja comptades i d’altres que han vingut de nou”

“Probablement, properament haurem de demanar un crèdit ICO per fer front a les factures que tenim pendents de pagar, ja que entenem que els proveïdors han de cobrar a la data que toca tot complint la llei de morositat, que és molt difícil de complir”.

La reforma de la Constitució i els Ajuntaments

“Si només en els Ajuntaments ens fixen sostre de despesa, però paral·lelament a això no ens arriben les aportacions que hem de rebre pels serveis que hem de prestar, sens dubte que això ens portarà problemes”

Pressupostos

“Volem tenir reunió amb totes les formacions polítiques abans de presentar una proposta concreta de pressupost”

“Volem garantir els serveis que s’estan donant”

Mesa anticrisi

“Volem constituir aquesta mesa, però creiem que ha de ser una mesa local, integrada per gent de la Garriga que coneix el municipi”

“Ens ha d’ajudar a pensar el futur i a treballar el present”

“A nivell municipal volem que nous negocis vinguin als polígons de la Garriga, i hem de reformar els usos perquè així sigui possible”

Article anteriorAls deu anys de l’11S
Article següent“Relats de l’alzina”
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.