La Garriga Digital

La Diada Nacional a la Garriga

3099diada_2011_programa_baixa

Els actes de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya començaran el dissabte dia 10 de setembre, a les 18 h. a la Fundació Maurí, amb la xerrada titulada “L’Onze de Setembre: la història i la simbologia nacional”, a càrrec de l’historidor i professor d’historia a la UB Jaume Dantí.

A les dotze de la nit i, per tant, ja dia 11 de setembre, la pista número 1 acollirà el 55è Aplec de la Sardana i el tradicional homenatge a la senyera amb l’ofrena floral de les entitats garriguenques.

Ja a les 9 del matí, i també a la pista número 1, es farà la sortida a la tradicional pujada al turó de la bandera.

A  les 12.30 del migdia començarà l’acte institucional a la plaça del Silenci, així com també la lectura del manifest. Tot plegat anirà acompanyat per uns breus apunts a càrrec de l’historiador Jaume Oliver titulats “Entre l’Àustria i el Borbó: la Guerra de Successió a la Garriga i pel concert vermut amb Ensemble Ambients (Enric Riera al violí i Tais Costa al violoncel).

Per acabar la commemoració la plaça de l’Església acollirà a partir de les nou de la nit una cantada d’havandres a càrrec del grup Peix Fregit, tot plegat acompanyat del típic rom cremat.

Exit mobile version