Crònica del Ple del 20 de juliol

0
ple_juny_2011

El dimecres es va celebrar el Ple Ordinari corresponent al mes de juliol, el primer d’aquesta legislatura. Després d’aprovar l’acta de la sessió anterior i atendre els despatxos d’ofici, varen començar a debatre’s els següents punts:       

 1. Determinació de les festes de caràcter local per a l’any 2012

Les dues festes pel proper any s’han situat el 28 de maig i el 3 d’agost, a proposició de l’equip de govern. La votació ha estat aprovada amb 13 vots a favor i els vots en contra d’ICV i PSC. Ambdós portaveus dels grups que han votat en contra haguessin preferit situar la festa del 3 d’agost el 27 de juliol.

2. Aprovació de la concessió de la bonificació de l’ICIO a la Fundació Fornells-Pla.

La concessió d’aquesta bonificació fiscal a la fundació artística es va aprovar amb la conformitat de tots els grups del plenari.

3. Aprovació de la modificació de la relació de llocs de treball (Fitxes secretària d’alcaldia, tècnic auxiliar de governació i via pública i mestra d’informàtica).

Es busca regularitzar els llocs de treballs esmentats, i actualitzar les condicions de treball de la secretaria d’alcaldia. Neus Bulbena (PSC) va remarcar que aquesta regularització ja es va començar la legislatura anterior, i també va declarar que el PSC “no veia clara” la necessitat de la creació del lloc de mestra d’informàtica. Israel Molinero (ICV) va declarar-se favorable a la regularització, però va qualificar el tema d'”intranscendent”. Jordi-Eduard Perales (Acord) va donar la raó al PSC en considerar que les regularitzacions ja vénen de l’anterior legislatura, i va explicar la conveniència de seguir amb aquesta “reestructuració a fons” de l’Ajuntament. El punt es va aprovar amb 11 vots a favor i 6 abstencions (SI, PSC i ICV).

4. Aprovació provisional de la modificació de l’ordenança fiscal T06 (Taxa per assabentat d’obres).

Aquest punt del Ple va ser probablement el que més debat va generar. Les deliberacions entre el govern i l’oposició van ser extenses, amb una Neus Bulbena (PSC) que va marcar una oposició meticulosa i atenta al rigor davant el nou equip de govern i una discussió encesa. L’ordenança, que controla la realització i notificació a l’Ajuntament de obres menors en domicilis particulars, ha fixat una taxa de 90 € en aquests casos, respecte els 32€ anteriors.

Budó es va mostrar disconforme amb que “el titular sigui que pugem aquesta taxa un 200%” sinó que s’ajusta amb el cost real de la tasca per l’Ajuntament, i que l’increment de preu de la taxa és el producte d’unir-hi l’import de diverses taxes que ja es pagaven en una de sola. Segons Budó, el que es fa no és pujar una taxa sinó agilitzar un tràmit.

Amb aquesta mesura es cerca que els que vulguin fer obres puguin fer el tràmit amb rapidesa, en una sola visita a l’Ajuntament. Fins ara aquest tipus d’obres es tramitaven amb una sèrie de processos administratius que allargaven la seva gestió. Finalment es va aprovar amb 15 vots a favor i dos abstencions d’ICV.

5. Adjudicació del contracte de recollida i transport d’escombraries i recollida del mercat setmanal de la Garriga.

En la legislatura anterior ja es va iniciar el procés per a l’adjudicació d’aquest contracte, amb la renovació del vehicle de recollida d’escombraries i dels contenidors. El nou servei també inclourà mesures per a assegurar-se que tots els contenidors són recollits. Les escombraries no es recolliran els dilluns, suposant un estalvi de 100.000 euros en els 8 anys del contracte. Finalment l’empresa adjudicatària serà Cespa. Aquest punt va ser aprovat per unanimitat.

6. Donar conformitat al canvi d’accionariat de la concessionària SABA Aparcamientos, S.A.

Aquest punt suposa la notificació a l’Ajuntament del canvi d’accionariat a SABA, la concessionària de la zona blava del municipi. El punt s’aprovà per unanimitat, amb la concessió pendent de ser renovada, ja que actualment es troba en pròrroga després de la seva caducitat el 2004. Budó va manifestar que aquesta revisió està “sobre la taula” i que es revisarà en aquesta legislatura.

7. Designació representants municipals al Consorci de Vil·les Termals de Catalunya.

El municipi estarà representat per Meritxell Budó i Albert Benzekry a aquesta agrupació de municipis catalans amb termalisme. El seu nomenament ha estat aprovat per unanimitat.

8. Ratificació Resolució Alcaldia de 21/6/11 relativa al requeriment de correcció d’errada delimitació TUC aprovada definitivament per Resolució de Dr. Gral. d’Urbanisme de 13/4/11.

S’acceptà la correcció d’aquesta resolució, que tenia errors de forma. S’aprova per unanimitat.

9. Donar compte de l’informe d’intervenció i tresoreria relatiu al compliment de la llei de mesures de lluita contra la morositat a 30/6/2011. Donar compte de l’estat d’execució del pressupost municipal a 30/6/2011. Donar compte de la resolució d’alcaldia de data 11 de juliol de 2011 que modifica la resolució de data 14 de juny de nomenament dels membres de la JGL.

En relació al compliment de la llei de morositat, l’Alcaldessa va lamentar les dificultats pel pagament puntual de totes les factures de l’Ajuntament, però tanmateix va recalcar que la Generalitat i l’Estat espanyol deuen diners a l’Ajuntament. Bulbena va sol·licitar que es fes periòdicament acords de plenari per a exigir a les administracions d’àmbit estatal i autonòmic de que es pagui aquest deute; Rafel Puig del PP va recordar la urgència d’aquests pagaments per evitar la fallida d’empreses locals.

Amb respecte a l’estat de compliment del pressupost d’aquest any, tant el PP com ICV van sol·licitar contenció en la despesa a l’Alcaldessa. Budó els va respondre que aquesta contenció era tinguda en compte pel govern i que s’incorporaria als pressupostos del 2012. El tercer punt va modificar els nomenaments de la Junta de Govern per tal de incorporar-hi els torns que prendrà l’oposició, en l’ordre establert en el ple del 6 de juliol.

10. Mocions, precs i preguntes.

En l’apartat de precs i preguntes ICV va efectuar dues preguntes a l’Alcaldessa, ambdues al respecte de declaracions fetes per Budó en una entrevista a El 9 Nou. La primera qüestionava la utilitat de obrir al trànsit la zona nord de la Plaça de l’Església. L’Alcaldessa va respondre que aquesta mesura encara s’està valorant, i va emplaçar a ICV a assistir a la reunió sobre el tema amb veïns i comerciants de la Plaça el proper dimarts.

La segona pregunta va ser al respecte una declaració confusa a la mateixa entrevista, sobre la quantitat de subvenció de les matrícules a la Escola de Música i la Escola d’Art. Budó va explicar que aquesta resposta probablement sigui fruit de una transcripció errònia per part del periodista de El 9 Nou, i va deixar oberta la possibilitat de demanar al diari la publicació d’una nota de rectificació.

Un cop respostes les preguntes es va cloure el Ple, amb Budó emplaçant als presents a fruir de la Festa Major, i recordant que el proper Ple Ordinari es celebrarà al setembre.

Marc Bellmunt

Article anteriorLes JERC es reorganitzen a la Garriga
Article següentPer indignar-se (més)
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.