Fran Parra, delegat del Club Handbol la Garriga

0
parra

Després d’una temporada amb uns resultats excel·lents, l’Handbol la Garriga disputarà la lliga Catalana l’any que ve, la competició d’àmbit autonòmic de més nivell d’aquest esport. Aquest èxit arriba com a fruit d’un projecte de dos anys, que ha renovat la plantilla de l’equip en pràcticament la seva totalitat. Parlem amb Fran Parra, delegat de l’equip sènior masculí de l’Handbol la Garriga per saber com encaren la propera temporada.

La Garriga Digital: Com va ser el final de la darrera temporada?

Fran Parra: Bé, ha estat una temporada molt bona i al final de la temporada hem acomplert els nostres objectius. Des del principi volíem pujar de categoria, i a més a més vàrem guanyar la lliga. A priori no teníem com a objectiu guanyar-la, només teníem com a objectiu pujar de categoria. El balanç ha estat molt bo, només hem perdut un partit en tota la competició.

LGD: Com viviu aquest ascens de categoria?

FP: És un objectiu que fa tres anys que teníem, hi hem anat al darrere. L’any passat ja vàrem estar a punt d’aconseguir-ho, també vàrem disputar la fase d’ascens, però ens va faltar un punt per a pujar de categoria.

LGD: Com funciona l’ascens de categoria en handbol?

FP: Pugen els quatre primers. De dos grups de deu equips cadascun, els cinc primers de cadascun disputen la fase d’ascens, i els altres la de descens. D’aquest grup de deu primers surten els quatre primers que pugen a la Lliga Catalana.

LGD: La primera categoria a l’àmbit català.

FP: Correcte. La propera ja seria nacional.

LGD: Quins objectius us plantegeu per aquesta propera temporada?

FP: Mantenir la categoria, abans que res. I amb la plantilla que tenim, que és molt jove, amb una mitjana de menys de 25 anys, ho podem fer.

LGD: I l’equip té temps per a créixer.

FP: Sí, amb aquesta plantilla podem quedar entre els sis primers de la lliga la propera temporada.

LGD: A quins rivals s’enfronta el Handbol la Garriga a aquesta categoria?

FP: Un dels favorits és el Banyoles, que té un molt bon equip. També hi ha el Sarrià de Ter, que ha pujat de categoria amb nosaltres i que normalment té un equip a nivell nacional.

LGD: El Banyoles i el Sarrià serien els rivals més perillosos?

FP: Banyoles, Sarrià, i el Pardines de Lleida. Habitualment tot són equips de pobles.

LGD: Quins són els punts forts del Handbol la Garriga? Què és el que us ha fet pujar de categoria?

FP: Tenim jugadors de molta qualitat, que han jugat a la Lliga Catalana i a lligues nacionals. També tenim jugadors que han estat a la Selecció Catalana, una bona base i un jugador que ha estat fins i tot a la selecció espanyola júnior.

LGD: Els jugadors són d’aquí de la Garriga?

FP: La majoria no ho són. D’aquí en tenim tres, però la majoria vénen de fora.

LGD: Però teniu pedrera.

FP: Sí, tenim una pedrera molt important. Tenim vuit equips, amb un sènior femení. Hem fet un sènior B masculí també, per primer cop, pels jugadors que han pujat del juvenil.

LGD: Han pujat les inscripcions arrel de l’ascens de categoria?

FP: De fet no. Però a nivell de formació de nens estem molt bé. En quatre anys hem passat de 46 el primer any a més de 100 ara. S’estan fent bé les coses, el Consell del Vallès ens té com a exemple, veuen que treballem bé, seriosament i amb aspiracions de seguir pujant de categoria a un nivell nacional.

LGD: És un esport minoritari l’handbol?

FP: Relativament. Aquí a la Garriga el que més tira és el futbol, el bàsquet i l’hoquei patins.

LGD: Com prepareu la propera temporada? Us entreneu ja?

FP: De moment hem donat unes pautes de preparació als jugadors perquè les segueixin pel seu compte a l’agost. Comencem la Lliga molt aviat, el 24 de setembre. Clar, hem de començar a entrenar aviat, però les tres primeres setmanes d’agost les deixem lliures als jugadors mentre facin les pautes d’exercicis que els hem donat. El 22 d’agost comencem els entrenaments.

LGD: Algun missatge per la vostra afició i per qui encara no conegui el club?

FP: Que estan tots convidats a venir a veure’ns. Crec que per la Garriga jugar a un nivell tant alt, el millor de Catalunya, és un espectacle maco, digne de veure. La gent ha de venir a veure els partits d’handbol, aquest any es veuran partits molt bons. Juguem dissabtes i diumenges al matí, al Pavelló de Can Noguera.

Text i fotografia: Marc Bellmunt

Article anteriorNova etapa de la FUMH amb nous patrons i nous projectes
Article següent“Tu fas que la Festa sigui Major”
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.