Repercussió de les noves mesures econòmiques i els autònoms

0
Frederic_Moreno_02

La pujada mitjana d’un 9% del cost de l’electricitat que consumeixen les llars catalanes i els autònoms i les petites empreses al començament de l’any 2011 ha estat una mala noticia per l’economia dels autònoms catalans, que son els més castigats per la crisi. A partir de l’1 de juliol s’augmenta en un 1,5 % la tarifa del darrer recurs. El Ministeri d’Indústria espanyol continua dient que no es redueix el dèficit estructural de la tarifa elèctrica, la qual cosa podria significar l’anunci de noves pujades en el futur i suposa un augment de cost d’energia i un nou càstig pels autònoms i petits empresaris, entre ells els comerciants, que estan patint en especial la crisi amb la disminució de la seva renda.

El cost de l’electricitat, juntament amb les pujades de l’IVA i la congelació de salaris i pensions, condicionen la capacitat de consum de les llars catalanes per la qual cosa difícilment es podrà crear ocupació. Els autònoms i petites empreses són, també, els més afectats per aquesta mesura. Els minoristes veuen en la distribució de béns i serveis la major reducció de la seva capacitat de venda al assumir nous costos amb la pujada de l’electricitat i les dificultats que suposa repercutir-la en els preus de venda, com ja varem poder observar amb la pujada de l’IVA del mes de juliol de 2010 i la pujada de electricitat en el primer semestre d’enguany.

La notícia també resulta negativa per l’evolució de l’economia espanyola i els seus efectes sobre l’economia catalana per la incidència inflacionista, ja que l’estancament econòmic actual és un factor negatiu i d’alt risc per a l’evolució econòmica catalana i general.

En el debat de la nació el PP va presentar una proposició de Llei de suport als emprenedors. Les organitzacions d’autònoms s’han compromès a estudiar-la i presentar als grups parlamentaris propostes pel seu debat com, per exemple, crear un règim impositiu de l’IRPF que diferencia els rendiments de l’activitat emprenedora de la resta, aplicant-hi un tipus impositiu diferent i introduint un equilibri entre les exempcions i donacions contemplades en l’Impost de Societats i les de l’IRPF. També la modificació de les bases actuals dels mòduls d’estimació objectiva sobre els rendiments de les activitats empresarials, professionals, agrícoles, ramaderes i forestals que faciliti l’equitat fiscal i promogui la iniciativa dels autònoms i els emprenedors.

Article anteriorCrisi econòmica i desafecció política
Article següentPel nostre futur: Independència!
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.