Pel nostre futur: Independència!

0
Nota_de_premsa_9J_02

El passat divendres dia 1 de juliol, a la seu del Ciemen a Barcelona hi va tenir lloc la presentació de la manifestació del proper 9 de juliol. L’acte el varen presentar els actors Quim Masferrer i Txe Arana, acompanyats per Marita Viscarro, portaveu de l’organització, Oriol Domènec, prestigiós doctor en Medicina i antic militant del Front Nacional. Domènec va transmetre un missatge del cirurgia de 103 anys, el Dr. Moisès Broggi.

L’acte va començar amb la lectura del següent document:

Us convidem a la primera MANIFESTACIÓ CONVOCADA PER LA SOCIETAT CIVIL feta sense subvencions, sense l’interès concret de cap partit polític que l’hagi encarregat, feta amb l’esforç, les hores i la il·lusió de persones que, per davant de moltes coses, hi posen el seu amor pel país i només les mou les ganes de veure’l lliure.

Us convidem a caminar amb nosaltres el proper dissabte 9 de juliol, a les 18 h, a la Plaça Urquinaona sota el lema: PEL NOSTRE FUTUR: INDEPENDÈNCIA!

Us convidem, també, a preguntar-vos el següent, ara que tot just farà un any de l’històric 10J, i amb una situació que només fa que empitjorar:

Què se n’ha fet de la nostra indignació? Què se n’ha fet del clam per la independència? Algú li ha donat sortida? Algú va utilitzar la mobilització de totes aquelles persones? Els partits són impermeables al clam d’independència dels Catalans?

És la nostra voluntat denunciar la nul·la  gestió de la presencia massiva al carrer del poble català i demanem a tots els que vam ser aquell dia al carrer que REFLEXIONEM SOBRE EL FRACÀS DE L’ÈXIT COL·LECTIU DEL 10J

Per tot plegat, us convidem a participar amb nosaltres el proper dia 9 DE JULIOL. Per començar units un camí, una nova etapa on els independentistes valents des de la societat marcarem el futur. I recordeu: EL FUTUR ÉS I SERÀ SEMPRE A LES NOSTRES MANS.

Nota_de_premsa_9J_01Posteriorment els actors Txe Arana i Quim Masferrer van llegir un manifest que portava per títol Som Aquí:

SOM AQUÍ perquè la convocatòria del 9 de juliol ha estat feta per la societat civil, sense ajudes oficials, amb el treball voluntari d’aquest poble tossut que no fa tuf de connivència amb l’enemic, que no vol afavorir els interessos de l’Estat que ens oprimeix i ens escura les butxaques a consciència.

SOM AQUÍ perquè estimem la nostra terra catalana i la volem lliure del regne d’Espanya que la menysprea, l’espolia i no la deixa ser com és. Tenim un mal present, cert, però el nostre futur irrenunciable és clar i porta per nom INDEPENDÈNCIA.

SOM AQUÍ perquè el poble de Catalunya, homes i dones de totes les edats: infants, joves, adults i vells, no som gent anònima, tenim noms i cognoms, història compartida, llengua mil·lenària, cultura i arrels molt profundes que estimem. Ningú no ens pot obligar a renunciar-hi.

SOM AQUÍ amb un compromís radical. Com deia l’enyorat mestre Joan Solà: no col·laborarem ni un minut més amb els qui ens trepitgen com a poble, ens perjudiquen, ens ofeguen i ens volen extingir, sigui per via ràpida o per via lenta.

SOM AQUÍ perquè la nostra aposta de futur és la INDEPENDÈNCIA, feta de renúncies i fidelitats al llarg dels anys. Ens sentim hereus dels qui, de cap a cap de la història, han mort per salvar la nostra identitat i som responsables de les generacions futures –que molts ja no coneixerem- i que mereixen una terra lliure.

SOM AQUÍ perquè no volem, ni un minut més, nedar i guardar la roba. Fa anys que nedem vestits. La nostra roba és de marca, i es diu terra, llengua i cultura catalanes, treball constant, prosperitat generada pels catalans adés i ara. Ningú no ens prendrà la roba si abans no ens mata. Som conscients que podem morir per la nostra gent i per la nostra terra.

SOM AQUÍ perquè volem viure a Catalunya en català, acompanyats pels qui també ho volen. No volem fingir com uns hipòcrites, ni canviar de llengua quan ens interpel·lin, ni agenollar-nos mai més per pidolar els nostres drets i les escorrialles que sobren de la riquesa generada a casa nostra amb tant d’esforç.

SOM AQUÍ perquè aquest poble, el nostre, sencer i agermanat malgrat les diferències, té un horitzó comú: la INDEPENDÈNCIA. Sabem, perquè portem acumulada la saviesa dels segles, que no n’hi ha prou amb desitjar-la, que ens hem d’unir i posar d’acord per aconseguir-la. Organitzats en xarxa, amb intel·ligència i sense treva, passarem del crit reivindicatiu a l’acció constant, rítmica, tenaç fins conquerir la llibertat que mereixem.

SOM AQUÍ perquè compartim amb el nostre poble la certesa que a la independència s’hi arribarà quan superem les nostres divisions. Ja no s’hi val dir amb aquests sí i amb aquells no. Si volem el mateix, TOTS plegats hem de fer pinya. TOTS tenim un lloc reservat, dels pacífics als guerrers, dels funcionaris als estrategs, dels obrers als empresaris. El teixit humà de Catalunya és, sortosament, molt ric en la seva diversitat. La línia divisòria entre nosaltres només existeix entre els partidaris de la llibertat i els qui sense embuts ni vergonya ens volen sotmesos a Espanya o col·laboren amb l’enemic per por o per interessos de poder. Més clar que l’aigua.

La baralla per dir l’última paraula deixem-la, doncs, per als partits polítics. Ells, com el seu nom indica, estan partits… nosaltres, el poble, hem de ser sencers.

SOM AQUÍ perquè ja no direm mai més sí quan el que volem és dir no, perquè no ens arronsarem esporuguits ni claudicarem. Ningú no ens aturarà en el dret inalienable a ser nosaltres. Potser callarem per fora, sí, estratègicament, però bullirem per dintre i esclatarem coordinats quan l’ocasió ho mereixi. Hem perdut la por i ara solquem el mar amb veles desplegades i vent de cara. El nostre és el vaixell de la llibertat que navega cap a la nostra particular Ítaca, port anhelat, port de la INDEPENDÈNCIA.

Visca Catalunya lliure!!

Posteriorment va prendre la paraula el Dr. Domènec, que va transmetre el missatge del Dr. Moisès Broggi en què demanava que anem tots units per aconseguir la independència, sense tenir en compte la ideologia de cadascú. Va parlar de la seva antiga etapa com a lluitador antifranquista i va recordar que és necessària la unió de tots els que volen la llibertat de Catalunya per no repetir antics errors dividint les nostres forces.

Pel que fa a la manifestació, acabarem el recorregut amb la lectura del manifest i entre alguna sorpresa les actuacions musicals de Brams, Lluís Oliva i les arlequines i Catarsi.

El bloc oficial de la manifestació és http://www.manifestacio9juliol.blogspot.com/, on hi podreu veure tota la informació referent a la manifestació, els materials de difusió, les entitats adherides, els autocars, etc.

Manifestació 9J

Article anteriorRepercussió de les noves mesures econòmiques i els autònoms
Article següentOrdre del dia del Ple Extraordinari de dimecres 6 de juliol
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.