Un Corpus ben lluit amb visita del President inclosa

0
banys_3

La Diada de Corpus d’enguany passarà a la  història per ser una de les més caloroses dels darrers temps i per l’èxit de totes les activitats que es varen realitzar al llarg de la jornada, que no varen ser poques.

I és que si algú pensa que el Corpus de la Garriga es limita només a la confecció de catifes amb flors (eminentment clavells), està d’allò més equivocat.

ou_com_balla_esc_puiggEl dia de Corpus comença ben d’hora al matí, quan els voluntaris es lleven a trenc d’alba per començar a confeccionar les catifes que s’acabaran de fer al llarg del matí, just a punt perquè tots els visitants les puguin observar i gaudir. Enguany s’han emprat més de 200.000 clavells per fer les 25 catifes que han guarnit els carrers del recentment remodelat centre de la Garriga.  Alhora, també s’han confeccionat dos altars a la plaça de Santa Isabel i a la de les Oliveres i un mural al Barri de Dalt. Per altra banda, també ha tingut la seva dosi de protagonisme “L’ou com balla” que l’escola Puiggraciós ha instal·lat al carrer Samalús.

premis_hondaAlhora, durant el matí es va realitzar en el carrer Negociant la XIV edició de la Trobada de Puntaires del Corpus, i durant tot el dia es varen fer diferents visites guiades a diferents espais emblemàtics de la Garriga, com ho són la Vil·la Romana de Can Terrers, la capella de Santa Maria del Camí, l’Església de la Doma, la Illa Raspall, les cases en Miniatura Olivé-Bulbena, la Fundació Maurí, el Refugi Antiaeri de l’Estació, Can Raspall o Can Barbey.  Tampoc podem oblidar-nos de l’entrega de premis del XII Premi de Pintura Honda que, any rere any, s’ha consolidat com un dels més prestigiosos a nivel Estatal.

A les sis de la tarda, i emmarcat dins del centenari de la Coral l’Aliança, aquesta entitat centenària va oferir un concert conjuntament amb la Societat Coral la Lira de Sant Cugat del Vallès, a la plaça de l’Església. 

albert_pedrosaActe seguit, es va fer el lliurement del 26è Concurs de Cartells de Corpus, que enguany ha guanyat l’Albert Pedrosa.

A les set, la plaça de Can Dachs va acollir una ballada de sardanes a càrrec de la cobla Mediterrània.

No hem d’oblidar, però, que aquesta celebració també té una marcat caràcter religiós. En aquest sentit, a les 8.45h a la Capella del Santíssim de l’Església de Sant Esteve es varen celebrar les Laudes solemnes, per, un cop acabades, beneir el poble amb el Sant Sagrament. Més tard, a les 9,30 h. i a les 11 h. es varen celebrar dues misses i a les 19 h. es varen repicar les campanes.

Finalment, abans de començar la processó, es va fer l’Ofici Solemne de Corpus amb la Missa Solemne cantada per l’Escolania Parroquial i ballada pels Gegants de la Garriga.

Tot plegat, com és habitual, va acabar amb la guerra de clavells.

Visita del President

artur_masParal·lelament a les catifes, la jornada va estar marcada per la visita institucional del President de la Generalitat de Catalunya Artur Mas a la Garriga, el qual va ser rebut per l’alcaldessa Meritxell Budó i pels demés regidors del Consistori a la Sala de Plens de l’Ajuntament, on va destacar la implicació  i el compromís popular dels veïns de la Garriga amb la festa del Corpus com a exemple de com la iniciativa  i la col·laboració de tota la població amb les institucions pot aixecar el país.

Al mateix indret, Mas va signar el llibre d’Honor de l’Ajuntament i també el de l’Associació de Corpus de la Garriga per, seguidament i juntament amb l’alcaldessa Meritxell Budó i altres representants municipals, fer un recorregut pel centre del poble per contemplar les catifes i realitzar uns declaracions a ràdio Silenci.

El President va acabar la seva visita a la Garriga dinant a Can Ramos.

Fotografies del Premi Honda i del President Artur Mas: OAMC

A continuació, un petit recull fotogràfic de la jornada, cortesia de l’Associació Cultural Corpus la Garriga:

alianaasil_hospital

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

autisme_la_garrigabanys_1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

calbria

 

 

 

 

 

 

 

carrer_sant_ramoncatifa_convidada

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

el_caugeganters_la_garriga

 

 

 

 

 

 

 

Giroiiscat

 

 

 

 

 

 

 

joves_parroquiala_guineu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pinetonsresidncia_del_Pilar

 

 

 

 

 

 

 

sant_francesc

Article anteriorCapital Agrupado S.A. mecenes del Corpus i de la Festa Major
Article següentConcert extraordinari de la Coral Ariadna
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.