26 catifes ompliran de flor i color la Garriga per la Festa de Corpus

0
119

Prop de 200.000 clavells, centenars de gerberes i material vegetal seran els ingredients que donaran color i olor a la Garriga per confeccionar 26 catifes de flors de Corpus aquest diumenge 26 de juny. Un diumenge que es preveu calorós i ben estiuenc però no per això menys participatiu, tot i la data avançada de la festa d’enguany, després de Sant Joan i del final de curs escolar. Enguany ha confirmat la visita a la festa Lluís Puig, Director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana de la Generalitat.

Les novetats d’aquest any són la catifa que farà la Societat Coral l’Aliança a la plaça de les Oliveres per celebrar el seu centenari així com el petit concert que oferirà el diumenge amb la Societat Coral la Lira de Sant Cugat, i la catifa que faran els convidats, l’Associació pel Foment de la Cultura i de la Comunicació (AFoCC), de Cardedeu. En total, seran prop de 2 kms de catifes de flors pels carrers més cèntrics de la població.

Tot el poble lluirà amb les catifes però també amb el 26è Concurs de cartells (amb 41 participants) i el 26è Concurs d’Aparadors (amb 38 comerços). I enguany es recupera, després de dos anys sense fer-se, el 12è Concurs Foto Corpus gràcies a la voluntat de l’Associació Cultural Corpus la Garriga i l’Associació Fotogràfica la Garriga. L’objectiu: mostrar els diferents aspectes visuals del Corpus, la festa més participativa de la Garriga, en què el color i les formes tenen molt protagonisme.

S’espera una àmplia participació que refermi la Festa de Corpus de la Garriga com la més popular, un esperit col·lectiu que ajuda a superar dificultats, com ara les pluges de molts anys. En aquest sentit, enguany l’organització vol animar tothom a participar en l’enramada popular que tindrà lloc el dissabte 25 de juny a les 7 del vespre a la Plaça de l’Església. Una plaça remodelada que, com el carrer del Centre i Samalús i la plaça de Can Dachs, s’estrenaran en aquest Corpus.

La festa està organitzada conjuntament per l’Associació Cultural Corpus la Garriga, la Parròquia de Sant Esteve de la Garriga i l’Ajuntament de la Garriga. Per a fer les catifes i els actes previs, l’Associació compta enguany amb un pressupost de 17.000 euros.

Programa d’actes a http://corpuslagarriga.jimdo.com/programació

Imatges i cartell a http://corpuslagarriga.jimdo.com/premsa/

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.