Prioritat al pagament dels deutes municipals als autònoms

0
Frederic_Moreno_02

A l’actual Consistori, en els 100 primer dies de govern local, els demanaria un calendari per l’abonament de les quantitats pendents de pagament a les empreses contractistes que hagin acabat les seves obres i serveis. Aquest calendari ha de respondre a una escala de prioritats, entre les que es tingui en compte en especial els deutes mantinguts amb autònoms i amb les petites empreses de menys de sis treballadors, ja que aquest col·lectiu té especial dificultat per a accedir a altres concursos o contractes sense cobrar les factures pendents.

El calendari hauria de ser publicat; tan el de pagaments com els que s’hagin realitzat amb l’objectiu que els subcontractistes puguin exigir els pagaments pendents a les empreses titulars dels contractes. D’altra manera les empreses amb més gran dimensió poden acumular una major morositat pagant altres creditors amb anterioritat i oblidant els interessos dels subcontractistes, en la seva majoria autònoms.

L’Ajuntament té mitjans per a poder quantificar el deute directe pendent amb autònoms i microempreses de menys de sis treballadors. A nivell estatal s’ha valorat aquest deute en poc més de 10.000 milions d’euros, xifra molt important per a un col·lectiu que a sofert molt més la crisi dades les poques o nul·les possibilitats que ha donat la banca per a fer front a la situació creada per ella mateixa.

Segons el darrer ple de l’anterior legislatura, amb data 31 de març de 2011, l’import de les obligacions pendents de pagament que incompleixen els terminis previstos als articles 200.4 de la LCSP i 4.3, 4.4 i 4.5 de la llei15/2010, de 5 de juliol, de modificació de la llei 3/2004, de 29 de desembre, per la qual s’estableixen mesures de lluita contra la morositat en les operacions comercials, és de 417.611,54 euros. Entre les xifres n’hi havia de quantitats no gaire elevades, el que podria indicar que corresponien a petites empreses, a autònoms o a subcontractistes.

Sóc conscient de les dificultats que es trobarà l’actual Consistori, però crec que entre les seves prioritats hi hauria d’haver el suport al comerç local i els antònoms de la Garriga i, sobretot, el compliment de la normativa de morositat.

Article anterior22ª Trobada de Geganters de la Garriga
Article següentEl torneig de futbol 7 arriba a la fase decisiva
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.