La presentació de la revista Vallesos propicia la recuperació del ball de cintes a la Garriga

0
198

De la mà d’Òmnium Cultural, el passat dissabte 18 de juny es va presentar al públic de la Garriga una nova publicació endegada per “Gent i Terra”. Es tracta de la revista Vallesos, una publicació que es publicarà un parell de cops a l’any i que pretén tractar i divulgar els afers relacionats amb la terra, el patrimoni i la gent dels dos vallesos, l’Oriental i l’Occidental. 

El primer número, corresponent a la la primavera-estiu de 2011 i que ja es pot obtenir al quiosc o llibreries habituals, tracta a la portarda les gitanes i els altres balls i danses vives del Vallès, amb un monogràfic de 66 pàgines titulat “Com la ballem”, coordinat pel periodista i director de la nova publicació, Vicenç Relats. 

En relació amb aquesta temàtica, fa dues setmanes a la Garriga es va comptar amb l’actuació d’alguns dels alumnes del 3r Nivell Elemental de l’Escola  Municipal de Música Josep Aymerich de la Garriga , els quals varen oferir una mostra del que és el ball de cintes a tota la concurrència que es va apropar a la plaça de Santa Isabel.

Els dansaires varen ballar sota la direcció d’en Joan Serra que també es va encarregar de la coreografia, i també es va comptar amb la col·laboració dels músics Joan Figures i Ferran Saló així com del flabiolista Josep Prims i antics dansaires de gitanes de la Garriga.

Fotografia: Ramon Ferrandis

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.