CIU la Garriga i Acord per la Garriga aposten per l’estabilitat del poble en els propers quatre anys

0
bud_perales

El pacte es fonamenta en la professionalització i la modernització de l’Ajuntament de la Garriga i millorar la seva obertura cap a la ciutadania.

Després de un període d’intenses negociacions entre els dos principals partits de la Garriga, CIU la Garriga i Acord independentista per la Garriga, s’ha arribat a un pacte de govern que determinarà el futur del poble en els propers quatre anys.

Els caps de llista de les dues formacions polítiques, la Sra. Meritxell Budó i Pla, de CIU la Garriga, i el Sr. Jordi Perales i Giménez, d’Acord, junt amb els representants d’ambdós partits manifesten la seva voluntat de formalitzar un pacte estable de govern i, al mateix temps, la voluntat de formar un equip de persones amb l’objectiu de treballar plegats per dirigir assenyadament l’Ajuntament de la Garriga

El pacte contempla una fusió dels programes electorals de les dues formacions, per tal de garantir l’estabilitat del govern municipal durant tota la legislatura,  i posa un especial èmfasi en la millora i l’obertura de la gestió de l’Ajuntament (establint una comunicació més eficaç i més propera amb els garriguencs i garriguenques) , la planificació estratègica del municipi amb la voluntat de donar un impuls positiu a la Garriga a fi de facilitar la recuperació econòmica del municipi i la seva gent, i el reforçament de la identitat de la Garriga amb la finalitat de donar visibilitat al seu patrimoni i promoure econòmicament la població. La superació de la crisi i l’austeritat administrativa marcaran l’agenda del mandat, en què es redueixen, respecte el pacte inicial de l’anterior equip de Govern, els càrrecs polítics amb dedicació (dues jornades i mitja repartides en quatre persones). Finalment el pacte no contempla inicialment la figura d’un gerent, tot i que no exclou la millora de la gestió interna de l’ajuntament a través dels mecanismes legalment apropiats.

Tant les causes que han generat el pacte, com el pacte en si, estan regides per les aportacions que des dels dos partits polítics es volen evidenciar i implementar en la política local i, que els ciutadans i ciutadanes dels nostre poble podran observar des del primer moment. Aquests valors, que són alhora objectius del futur govern, són: la seriositat i professionalitat com a mètode de treball en projectes de futur i en aquelles qüestions que s’hagin de resoldre a data d’avui; el rigor, la voluntat de consens i proximitat amb la ciutadania; i per últim, la defensa de la nostra identitat com a poble i com a Nació.

El funcionament d’aquest pacte, en tant l’organigrama del futur Ajuntament (que es reprodueix a continuació), és fruit dels consens al que han arribat les dues formacions polítiques i acceptat a 7 de juny de 2011. Així mateix, en els dies vinents es farà públic un document programàtic i de funcionament del pacte més detallat.

Organigrama

Alcaldia: Meritxell Budó

Regidor de Governació i Seguretat ciutadana: Meritxell Budó

Regidor de serveis interns i societat del coneixement: Jordi Perales

De l’alcaldia depenen  la fundació publica agrària i l’Organisme autònom de mitjans de comunicació. Aquest manté el caràcter autònom i s’ha de renovar els càrrecs, també del consell assessor dels mitjans de comunicació.

Al Consell d’Administració de l’Organisme Autònom de Mitjans de Comunicació es mantindrà el sistema de votació que marquen els Estatuts vigents.

La junta de govern local esta formada per 5 persones; Alcalde, 1r tinent alcalde, 2ón tinent alcalde, 3r tinent alcalde i un regidor de l’oposició. Tots amb veu i vot.

Depèn de la junta de govern la comissió delegada del pla estratègic

En el document programàtic a consensuar amb posterioritat  es detallaran les competències delegades a la junta de govern.

1a Tinença d’alcaldia (Àrea cultura, esports, educació, joventut i serveis a les persones)

Responsable: Jordi Perales

Regidor de cultura, patrimoni i identitat: Albert Benzekry

Regidora de dinamització cultural, joventut, lleure i participació: Mar Canet

Regidor d’esports: Joan Esteban

Regidor de sanitat i educació: Albert Jiménez

Regidora de benestar, acció social i integració: Juliet Grau

2a tinença alcaldia (Àrea de promoció econòmica)

Responsable: Vicens Guiu

Regidor de desenvolupament econòmic: Vicens Guiu

Regidor de comerç, industria i turisme: Vicens Guiu

Regidor de treball i ocupació: Vicens Guiu

Regidor d’hisenda: Josep M. Torres

3a tinença alcaldia (Àrea de territori, urbanisme, medi ambient, habitatge, obres i serveis)

Responsable: Joan Esteban

Regidor d’urbanisme, medi ambient i habitatge: Neus Marrodán

Regidor de via pública: Joan Esteban

El pacte estableix una dedicació completa a Meritxell Budó, mitja dedicació a Joan Esteban, mitja dedicació a Albert Benzekry i mitja dedicació a Neus Marrodán, sumant dues dedicacions i mitja. 

Les dues formacions signants del pacte, estableixen que:

L’equip de govern està basat en el consens i la transversalitat.

L’equip de Govern es reunirà quinzenalment, sota el principi de la decisió per consens.

En cas de desacord es passa a una comissió política de negociació dels dos grups. Aquesta comissió es reunirà ordinàriament cada sis mesos, coincidint amb el calendari de pressupostos.

En cas de demanda d’una de les dues parts, també es reuneix aquesta comissió, amb caràcter extraordinari.

En el cas que després de portar a terme aquests procediments de negociació, no s’arribi a un acord es faculta a les parts la votació separada o fins i tot la revisió global del pacte.

Cada grup té llibertat de vot en les votacions polítiques dels plenaris.

Text: CiU de la Garriga / Acord per la Garriga

Fotografia: www.Facebook/acordperlagarriga

Article anteriorPresentació de les guies mòbils del Centre de Visitants
Article següentMeritxell Budó, investida alcaldessa de la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.