Presentació de les guies mòbils del Centre de Visitants

0
tablet

Avui a les onze del matí ha tingut lloc al Centre de Visitants la presentació a la premsa del servei de guies mòbils que oferirà d’ara en endavant. L’acte ha comptat amb la intervenció de Neus Bulbena, alcaldessa en funcions, Quim Fornés com a regidor de patrimoni també en funcions, el tècnic de l’Ajuntament Enric Costa i el Sr. Carles Fernández, gerent del Consorci de Turisme del Vallès Oriental.

Bulbena ha valorat les guies com un dispositiu innovador, del que disposen pocs municipis i que permet al visitant fer els itineraris al seu ritme i ben informat. Per a l’alcaldessa en funcions, és “la manera del segle XXI d’acompanyar un centre de visitants” en un municipi on “els carrers i les cases són el museu”, tant per a turistes com per a residents al poble. El gerent del Consorci de Turisme ha destacat la importància del patrimoni turístic de la Garriga i l’actualització de la interpretació del patrimoni que aporten aquestes guies, declarant que se’ls donarà difusió des del Consorci. Quim Fornés ha destacat que les guies, així com el Centre de Visitants, permeten lligar el turisme amb el centre, dinamitzant econòmicament la zona.

Les guies s’ofereixen per lloguer a un preu de 8 euros, i utilitzen un sistema de guia per GPS en una tablet Samsung Galaxy Tab. L’Ajuntament ha adquirit 20 d’aquests dispositius per al servei, 15 per a ser llogats i cinc com a reserva en cas d’avaria. Ara per ara inclouen quatre itineraris dedicats, per ordre cronològic, a l’antiguitat i l’edat mitjana, a la Garriga medieval, al modernisme d’estiueig i a la memòria de la Guerra Civil. Poden consultar els recorreguts d’aquests itineraris aquí. Són ampliables, i s’hi podran implementar futurs itineraris amb el mateix format audiovisual que presenta la informació dels itineraris actuals. Mitjançant GPS, les tablets ofereixen informació al visitant de la seva posició, en forma de narració en àudio i fotografies i il·lustracions de l’època corresponent. El servei estarà disponible a partir d’aquest cap de setmana al Centre de Visitants per a tothom.

itinerari_1itinerari_2

 

 

 

 

 

 

 

 

itinerari_3itinerari_4

 

 

 

 

 

 

 

Text: Marc Bellmunt / Fotografia: OAMC

Article anteriorEl garriguenc Toni Jiménez torna a l’Espanyol com entrenador
Article següentCIU la Garriga i Acord per la Garriga aposten per l’estabilitat del poble en els propers quatre anys
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.