Constitució del nou consistori de la Garriga

0
Ajuntament_LG_foto_01
Ajuntament de la Garriga

La data de constitució del nou consistori serà el proper dissabte 11 de juny a les dotze del migdia a l’Auditori de l’Escola de Música. Després de les eleccions municipals i del termini de vint dies perquè els partits negociïn, l’acte del dia 11 servirà per triar qui governarà els propers quatre anys.

En el cas de la Garriga, on cap partit ha obtingut majoria absoluta (9 regidors/es o més), les diferents formacions han dialogat per intentar arribar a un govern amb majoria. Si no arriben a cap consens, el resultat serà un govern en minoria, com ja va passar en la darrera legislatura.

El procediment per constituir el nou consistori del dia 11 començarà amb la formació de la Mesa d’Edat, integrada pel regidor/a més jove i el més gran. Just després els membres de la Mesa comprovaran les credencials dels regidors i regidores, que prendran possessió de l’acta, prometent o jurant la Constitució.

Posteriorment es constituirà la nova corporació municipal i, tot seguit, cada grup presentarà el seu candidat. En la primera votació, la persona ha de ser escollida per majoria absoluta, que equival a nou vots o més. Si no s’assoleix aquesta quantitat mínima, es triarà la persona que encapçali la llista més votada i es constituirà un govern en minoria. Un cop escollida la persona que governarà el municipi els propers quatre anys, es triarà una nova data, la del ple del cartipàs, que determina l’assignació de les àrees i regidories entre els regidors de l’equip de govern i de la resta de càrrecs dels regidors electes.

OAMC

Article anteriorEls Òscars de La Competència apadrinen la 2a setmana de la Comunicació
Article següentCorpus de “cost zero” a l’Escola Giroi
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.