Darreres setmanes de Primavera Poètica

0
133

El Festival Primavera Poètica encara la recta final amb propostes per a tots els públics. Aquest proper divendres, a les 19,30h, la llibreria Àgora acollirà els poetes Miquel-Lluís Muntané i Jordi Pàmias. Muntané, col·laborador del Festival i persona molt vinculada a la Garriga, és autor d’una vintena de llibres publicats, entre assaig, poesia o novel·la, i llegirà poemes dels seus darrers llibres (El tomb de les batalles, 2009, i Migdia a l’obrador, 2003). Jordi Pàmias (Guissona, 1938) és un poeta de llarga i consolidada trajectòria. És Creu de Sant Jordi i entre d’altres ha obtingut els premis Carles Riba (1978), Jocs Florals de Barcelona (1984), Vicent Andrés Estellés (1985), Ciutat de Palma (1991), Miquel de Palol (2001) o el Crítica Serra d’Or (2005). Actualment està editant la seva obra completa.

Dissabte al matí, a la Biblioteca, Rosa Fité proposa una activitat per als més menuts a partir de jocs de paraules i de poemes de diversos autors, com Miquel Martí i Pol o Olga Xirinacs. Es tracta de descobrir la màgia de les paraules i d’estimular la imaginació amb la descoberta de la poesia.

El recital Un tast de Foix, amb Gemma Reguant (veu) i Anna Alemany (piano) s’ha ajornat fins el 22 de juny a causa de la coincidència horària amb la final de Champions. Com escriví Estellés al poema Documentals, “Oh sí, tot era trist. Era alegre la vida. / Ara tot és distint. Fan futbol per la tele.” Desitgem, ni cal dir-ho, molta sort al Barça.

Finalment, diumenge al matí, a les 11,30h, a la plaça del Silenci, començarà la segona part de la ruta poètico-modernista. Si la setmana passada vam visitar la casa Barbey, aquest diumenge completarem el recorregut pel Passeig i la ronda del Carril descobrint nous racons de la mà de l’arquitecte Lluís Cuspinera i del president de la fundació Fornells Pla-Conxa Sisquella, Jaume Guardis, junt amb Oriol Ramon, professor de literatura, i de l’actor i rapsode Albert Vilar. L’acte comptarà amb la col·laboració dels Amics del Jazz, que amenitzaran la ruta i el vermut final a la plaça del Silenci.

Precisament, els Amics del Jazz tornaran a ser protagonistes el dissabte 4 de juny, en el sopar festa de cloenda del Festival que es celebrarà a l’Auditori de l’Escola de Música. Els tiquets ja són a la venda (10 eurus) al bar l’Illot, cafeteria la Mila, bar del Teatre i a can Raspall. Us esperem!

Albert Benzekry i Arimon

Director del Festival Primavera Poètica

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.