Darreres setmanes de Primavera Poètica

0
prim_poetica

El Festival Primavera Poètica encara la recta final amb propostes per a tots els públics. Aquest proper divendres, a les 19,30h, la llibreria Àgora acollirà els poetes Miquel-Lluís Muntané i Jordi Pàmias. Muntané, col·laborador del Festival i persona molt vinculada a la Garriga, és autor d’una vintena de llibres publicats, entre assaig, poesia o novel·la, i llegirà poemes dels seus darrers llibres (El tomb de les batalles, 2009, i Migdia a l’obrador, 2003). Jordi Pàmias (Guissona, 1938) és un poeta de llarga i consolidada trajectòria. És Creu de Sant Jordi i entre d’altres ha obtingut els premis Carles Riba (1978), Jocs Florals de Barcelona (1984), Vicent Andrés Estellés (1985), Ciutat de Palma (1991), Miquel de Palol (2001) o el Crítica Serra d’Or (2005). Actualment està editant la seva obra completa.

Dissabte al matí, a la Biblioteca, Rosa Fité proposa una activitat per als més menuts a partir de jocs de paraules i de poemes de diversos autors, com Miquel Martí i Pol o Olga Xirinacs. Es tracta de descobrir la màgia de les paraules i d’estimular la imaginació amb la descoberta de la poesia.

El recital Un tast de Foix, amb Gemma Reguant (veu) i Anna Alemany (piano) s’ha ajornat fins el 22 de juny a causa de la coincidència horària amb la final de Champions. Com escriví Estellés al poema Documentals, “Oh sí, tot era trist. Era alegre la vida. / Ara tot és distint. Fan futbol per la tele.” Desitgem, ni cal dir-ho, molta sort al Barça.

Finalment, diumenge al matí, a les 11,30h, a la plaça del Silenci, començarà la segona part de la ruta poètico-modernista. Si la setmana passada vam visitar la casa Barbey, aquest diumenge completarem el recorregut pel Passeig i la ronda del Carril descobrint nous racons de la mà de l’arquitecte Lluís Cuspinera i del president de la fundació Fornells Pla-Conxa Sisquella, Jaume Guardis, junt amb Oriol Ramon, professor de literatura, i de l’actor i rapsode Albert Vilar. L’acte comptarà amb la col·laboració dels Amics del Jazz, que amenitzaran la ruta i el vermut final a la plaça del Silenci.

Precisament, els Amics del Jazz tornaran a ser protagonistes el dissabte 4 de juny, en el sopar festa de cloenda del Festival que es celebrarà a l’Auditori de l’Escola de Música. Els tiquets ja són a la venda (10 eurus) al bar l’Illot, cafeteria la Mila, bar del Teatre i a can Raspall. Us esperem!

Albert Benzekry i Arimon

Director del Festival Primavera Poètica

 

Article anteriorAccions de restauració de la vil·la Romana de Can Terrers
Article següentII Torneig Memorial Pau Alié i Magrans
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.