Un centenar de persones a la xerrada de la Plataforma Antiincineradora

0
Debat_incineradora_19-05-2011

Organitzat per  la Plataforma Antiincineradora del Congost ha tingut lloc dimecres passat a l’Auditori de l’Escola de Música de la Garriga  una xerrada amb el títol “Votaràs a favor o en contra de la teva salut?”, en la qual van participar diversos membres de la Plataforma, el Dr. Joan Padrós (membre de la candidatura d’ICV-EUiA a l’Ajuntament de la Garriga) i el Sr. Ramon Figueres, advocat de la Plataforma.

En Jordi Gracia (membre de la Plataforma i també candidat d’ICV-EUiA a la Garriga) ha exposat la feina que ha dut a terme aquesta Plataforma. Va denunciar preteses mancances de la tramitació administrativa i del projecte que vol dur a terme el Grup Tamayo. Jordi Gracia assegura que a la planta s’hi podran incinerar residus. Sempre segons aquest membre de la candidatura d’ICV, el Grup Tamayo s’ha apropiat de més de 27.000m² de terrenys públics a la llera del riu i del camí de la font del Mau amb la connivència de l’ACA i de l’Ajuntament de la Garriga, de l’ equip de govern del qual forma part ICV.

En Ramon Figueres (l’advocat de la Plataforma) ha explicat en quin punt es troben els tràmits d’oposició a la llicència mediambiental i la modificació puntual PGOU. A més, ha anunciat que tot el procediment que estan duent a terme des del seu bufet va encaminat a presentar un contenciós administratiu contra l’Ajuntament de la Garriga. Això es produirà quan aparegui publicada la modificació inicial al DOGC.

El Dr. Joan Padrós (metge i candidat d’ICV-EUiA a l’Ajuntament de la Garriga), ha dit que els darrers informes epidemiològics a nivell mundial mostren riscos per a la salut de les partícules ultrafines (>0,1 micres) i ha comentat que als EEUU una associació de 22.000 metges, demana als governs estatal i federal que deixin de construir plantes incineradores de biomassa pels riscos per a la salut que comporten, perquè la biomassa, tot i ser energia renovable, en la seva opinió no és energia neta.

Finalment, ha intervingut en Joan Pocurull (president de la Plataforma) que ha fet una crida als veïns de la Garriga a revelar-se contra els polítics del poble i els ha demanat que exigeixin a tots els candidats que responguin a cinc preguntes que des de la plataforma han lliurat a tots els assistents (imatge adjunta). De la mateixa manera, se’ls ha instat a signar un full com a compromís que s’oposaran a la instal·lació de la incineradora de residus que, segons el Sr. Pocurull, és el que l’empresa Rebrot i Paisatge vol instal·lar a la Garriga, a tocar de Llerona i a prop de l’Ametlla del Vallès.

En Joan Pocurull ha recordat quins han estat els partits que han defensat la instal·lació de la planta de cogeneració a partir de biomassa, una planta molt semblant a la que s’acaba d’inaugurar a la ciutat de Barcelona i que ja va anunciar la regidora d’ICV de l’Ajuntament de la capital, Sra. Imma Mayol, en un acte públic que es va celebrar a la Garriga ara fa un any.

Amb l’objectiu de què els nostres lectors tinguin més dades sobre aquest tema tan polèmic, a dos dies de les eleccions municipals, creiem que tenim el deure d’informar que en presència de la Sra. Patrícia Astorga, regidora d’Iniciativa a l’Ajuntament de la Garriga, la Sra. Imma Mayol va defensar públicament la inoqüitat d’aquesta mena d’instal·lacions, tot i la seva proximitat als habitatges, i va afirmar textualment que no tindria cap inconvenient en construir plantes com la de la Garriga a diversos llocs de Barcelona. També recordem que l’acte on va participar la Sra. Mayol a la Garriga  va tenir lloc dins el Programa “Sector Empresarial i Canvi Climàtic”, finançat pel Departament de Medi Ambient i Habitatge, del qual aleshores n’era titular el Sr. Francesc Baltasar, també d’Iniciativa, i avui consultor d’empreses privades.

Finalment, tal com es pot veure als diversos mitjans de comunicació, la planta de cogeneració amb biomassa de la Zona Franca de Barcelona ha estat inaugurada la setmana passada pel Sr. Ricard Gomà, regidor i candidat a l’alcadia de la capital per ICV.

Preguntes_Antiincineradora_a_poltics_19-05-2011

Article anteriorL’escenari electoral a la Garriga
Article següentPerales destaca la vàlua de la seva llista a l’acte de cloenda d’Acord
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.