El pla urbanístic, l’estació i la participació, protagonistes de l’acte central del GIG

0
acte_central_f1
Aquest diumenge a la tarda el GiG ha presentat, a l’Auditori de Música, la candidatura i el programa
amb el que concorrerà a les eleccions del 22 de maig, davant d’unes 25 persones. El
candidat del GiG a l’alcaldia, Jaume Aspa, ha reconegut que el temps que han estat dins de
l’ajuntament els ha servit per presentar, ara, un programa electoral realista. “En quatre anys es
volen fer moltes coses però, el dia a dia dins d’un ajuntament és molt absorbent i a més, en un
context de crisi l’administració té pocs recursos i no es poden fer grans promeses”. Així, Aspa ha
presentat els temes del programa que pel partit que encapçala són clau de cara al proper mandat
municipal. La reactivació de l’economia, la revisió del pla general i la participació ciutadana.
Jaume Aspa ha reconegut que amb les dificultats econòmiques actuals caldria que l’administració
fes un esforç per optimitzar recursos. En aquest sentit, ha proposat fer trobades amb el comitè
d’empresa de l’ajuntament per estudiar la situació actual.
El candidat del GiG també ha parlat de propostes per dinamitzar l’economia local i reduir l’atur. En
aquest cas, Jaume Aspa ha posat sobre la taula la creació d’un viver d’empreses, és a dir, unir les iniciatives
empresarials que sorgeixin a la Garriga per donar-los sortida. També ha parlat de la possibilitat
de crear una empresa de serveis que pogués contractar directament gent del poble que estigués
a l’atur. I ha proposat donar més sortida al servei d’ocupació local. “Hem de saber quina demanda
hi ha i oferir una oferta formativa d’acord a les directrius del mercat”. Amb tot, Aspa ha reconegut
que no és una tasca fàcil però, cal voluntat municipal així com també ciutadana per fer-ho possible.
Revisió del pla urbanístic
D’altra banda, Jaume Aspa ha insistit en la necessitat de revisar el pla general, encara que ha
matisat que podria ser una revisió parcial si calgués. No obstant ha reconegut que “és un procés
lent i costós però, cal replantejar el dibuix del poble perquè no es correspon amb la realitat actual”.
Segons el candidat del GiG, la Garriga ha de créixer per la Doma i no pas per Can Violí o
Can Vilanova, zones urbanitzables en el pla general aprovat al 2001. I és que segons Aspa un
dels actius de la Garriga és el seu entorn natural. I ha assegurat que el proper mandat municipal
seria un bon moment per iniciar el procés de revisió ja que a causa de la crisi hi ha poca activitat.

Aquest diumenge a la tarda el GiG ha presentat, a l’Auditori de Música, la candidatura i el programa amb el que concorrerà a les eleccions del 22 de maig, davant d’unes 25 persones. El candidat del GiG a l’alcaldia, Jaume Aspa, ha reconegut que el temps que han estat dins de l’Ajuntament els ha servit per presentar, ara, un programa electoral realista. “En quatre anys es volen fer moltes coses però, el dia a dia dins d’un Ajuntament és molt absorbent i a més, en un context de crisi l’administració té pocs recursos i no es poden fer grans promeses”. Així, Aspa ha presentat els temes del programa que pel partit que encapçala són clau de cara al proper mandat municipal. La reactivació de l’economia, la revisió del Pla General i la participació ciutadana.

Jaume Aspa ha reconegut que amb les dificultats econòmiques actuals caldria que l’administració fes un esforç per optimitzar recursos. En aquest sentit, ha proposat fer trobades amb el comitè d’empresa de l’Ajuntament per estudiar la situació actual. El candidat del GiG també ha parlat de propostes per dinamitzar l’economia local i reduir l’atur. En aquest cas, Jaume Aspa ha posat sobre la taula la creació d’un viver d’empreses, és a dir, unir les iniciatives empresarials que sorgeixin a la Garriga per donar-los sortida. També ha parlat de la possibilitat de crear una empresa de serveis que pogués contractar directament gent del poble que estigués a l’atur. I ha proposat donar més sortida al servei d’ocupació local. “Hem de saber quina demanda hi ha i oferir una oferta formativa d’acord a les directrius del mercat”. Amb tot, Aspa ha reconegutque no és una tasca fàcil però cal voluntat municipal així com també ciutadana per fer-ho possible.

Revisió del pla urbanístic

D’altra banda, Jaume Aspa ha insistit en la necessitat de revisar el Pla General, encara que ha matisat que podria ser una revisió parcial si calgués. No obstant, ha reconegut que “és un procés lent i costós però que cal replantejar el dibuix del poble perquè no es correspon amb la realitat actual”. Segons el candidat del GiG, la Garriga ha de créixer per la Doma i no pas per Can Violí o Can Vilanova, zones urbanitzables en el Pla General aprovat al 2001. I és que segons Aspa un dels actius de la Garriga és el seu entorn natural. I ha assegurat que el proper mandat municipal seria un bon moment per iniciar el procés de revisió ja que a causa de la crisi hi ha poca activitat.

La revisió del pla també ha de servir per decidir quin ús es dóna al polígon de Can Terrés. Jaume Aspa ha explicat que ara és d’usos industrials de quarta categoria, és a dir, potencialment molt contaminant. Per això, el candidat del GiG ha demanat revisar-ne l’ús i també ha criticat les condicions en les que es troba la zona. “El polígon és desert i no ha funcionat, cal trobar una via per treure-li profit i revisar-ne els usos perquè hi vagin indústries menys contaminants”.

I a més, Aspa també ha mostrat preocupació pel projecte d’instal·lació de la planta de biomassa. Sobretot ha desaprovat les dimensions de la planta, la ubicació, als terrenys de Can Tamayo, i el procés per a la seva instal·lació ja que s’ha fet a esquenes de la ciutadania.

El futur de l’estació

Un altre qüestió que des del GiG consideren cabdal consultar a la ciutadania és el futur de l’estació. En aquest cas, Jaume Aspa ha explicat que entre les opcions que a dia d’avui hi ha sobre la taula es contempla el trasllat de l’estació a la zona sud, on hi ha els camps de Can Violí. Pel GiG aquest trasllat podria ser un element de pressió per un futur desenvolupar urbanísticament de Can Violí, opció que des del grup no veuen amb bons ulls. Però, Jaume Aspa ha demanat unitat política i ciutadana per presentar una proposta i defensar-la al Govern de l’Estat, de qui en depèn el tema.

La participació ciutadana

I pel Grup Independent la participació és la clau per acostar l’administració a la gent. “No entenem un ajuntament sense la implicació dels ciutadans”, ha afirmat Aspa. El candidat del GiG ha reconegut que la participació és una qüestió molt delicada que te l’has de creure perquè si no es fa bé el ciutadà desconfia dels seus polítics i se n’allunya. Per tant, aposta fermament per recuperar la confiança i treballar conjuntament.

Precisament, la idea d’obrir l’Ajuntament als ciutadans va ser el que va animar la majoria de les disset persones que conformen la llista del GiG a formar part del projecte. I en l’acte d’aquest diumenge, alguns dels candidat han volgut aportar alguna raó més del perquè de la seva implicació amb el grup. Jordina Font ha destacat que la seva formació artística l’ha portat a veure i a viure la vida de maneres molt diferents, fet que l’ha ajudat a tenir una mentalitat molt oberta. “El GiG m’agrada perquè hi ha gent amb diversitat d’idees i totes tenen cabuda”. El mateix pensa Isabel Llimargas. En canvi, Sam Vila, així com també Ignasi Riu han destacat la independència del partit. “És l’únic grup que pensa en la Garriga i fa les coses per la Garriga d’una manera diferent i sense està supeditats a cap altre grup superior”, ha afirmat Sam.

L’acte ha acabat amb la lectura per part d’Elena Castelar, d’uns versos de la franquesenca, Alba Dedéu amb l’acompanyament musical de Xavier Boixader, tots dos membres de la llista del GiG.

GIG

Article anteriorLa participació
Article següentAcord valora la feina feta pels grups que han configurat el programa durant els darrers 10 mesos
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.