El Patronat s’omple pel Debat Electoral

0
Debat_Patronat_03

Després de setmanes de preparació, finalment el Debat Electoral organitzat per La Garriga Digital.cat i Crit Produccions Audiovisuals es va celebrar ahir, amb una bona resposta per part del públic, doncs el Teatre El Patronat, amb un aforament de gairebé 400 persones, es va omplir en la seva totalitat.  Només per aquest motiu, humilment ja gosem definir l’acte com un èxit, doncs en un context com l’actual, on la desafecció de la ciutadania envers la política i els seus afers sembla estar a l’ordre del dia, va quedar demostrat que la societat garriguenca està implicada i segueix amb interès els afers relacionats amb el seu poble. Enhorabona a tothom!

Pel què fa pròpiament al debat i al seu format (en aquest sentit hem recollit alguna crítica i també elogis), hem de dir que es va fer com es va fer, amb el vist i plau dels participants, per diferents raons: la primera d’aquestes és l’elevat el nombre de candidats a intervenir, fet que obligava a demanar unes intervencions breus i concises per no allargar l’acte i agilitzar-lo al màxim i; la segona raó, recollint les peticions que molts de vosaltres ens havíeu fet arribar a la redacció, va ser la voluntat de què la part central i més important de la sessió fossin les interpel·lacions de la ciutadania als candidats, les quals es van restringir a una pregunta a un sol candidat, per tal de propiciar les màximes intervencions possibles.

Som conscients que això comportà un desequilibri pel que fa al nombre d’intervencions dels polítics en aquest bloc de l’acte, però va ser la ciutadania la que va decidir a qui volia interpel·lar, fet que també permet treure conclusions. Tanmateix, però, convidem a tota aquella gent que es va quedar amb ganes de fer preguntes a diferents candidats a fer-ho a través d’aquest d’espai. I convidem també als candidats a respondre-les.

L’acte

El primer bloc de l’acte va estar protagonitzat per tots els candidats, els quals, amb un minut de temps per cada tema i amb un minut més de rèplica, varen desenvolupar els següents aspectes: economia, urbanisme-territori i societat.

Després de deu minuts de recés, es va donar l’oportunitat al públic perquè, durant una hora i mitja, pogués interpel·lar als candidats. En aquest sentit, es varen adreçar sis preguntes a la candidata Neus Bulbena, cinc al candidat Jordi-Eduard Perales, quatre a la candidata Meritxell Budó, dues al candidat Isral Molinero, una al candidat Rafael Puig, una altra al candidat Josep Oliveras i cap al candidat Jaume Aspa.

Pel que fa a la temàtica d’aquestes preguntes, el tema més recurrent va ser el de la planta de biomassa i tot el que l’envolta, però altres temes que es van posar damunt la taula van ser l’estació de tren, l’Agenda 21, la crisi energètica, els impostos, el Balneari Blancafort, la comunicació de l’Ajuntament, l’escola bressol, l’oci nocturn, un possible pla de barris, el Pla General, l’atur i la presència d’ICV a l’actual equip de govern, malgrat no estar d’acord amb els seus socis respecte la planta de biomassa.

Acabades les preguntes, cada candidat va tenir dos minuts per a expressar les conclusions que havia extret de la sessió, i  part d’aquests varen aprofitar el temps per encoratjar als ciutadans a anar a votar el proper 22 de maig.

Prenem nota de tots els comentaris rebuts de cara al futur i valorem molt positivament aquesta experiència. Només ens resta donar les gràcies a tots els candidats per la seva predisposició a col·laborar, al suport rebut per l’Organisme Autònom de Mitjans de Comunicació, per Ràdio Silenci, pels tècnics del Patronat i, sobretot, als lectors que ens varen encoratjar a organitzar l’acte i a tots aquells que ahir vareu acudir al Patronat demostrant, una vegada més, que la Garriga és un poble viu.

Properament publicarem un petit vídeo il·lustratiu de com es va desenvolupar l’acte, cortesia de Crit Produccions Audiovisuals. Fins llavors, us recordem que podeu seguir consultant les entrevistes que La Garriga Digital.cat ha realitzat a cada candidat en aquest enllaç.

Debat_Patronat_02Debat_Patronat_04

Debat_Patronat_01Debat_Patronat_07

Debat_Patronat_06Debat_Patronat_05  

 

Article anteriorMeritxell Budó, candidata de CiU
Article següentLa participació
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.