Acord proposa consensuar un pla de mobilitat entre forces polítiques i ciutadania

0
acord_territori

La candidatura liderada per Jordi Perales es planteja una legislatura de planejament i definició del creixement territorial per a la Garriga dels propers 10 anys. En el que és el vuitè acte públic de contacte amb la ciutadania i presentació de les propostes d’Acord, l’arquitecte tècnica Neus Marrodán, número 3 de la llista, i Jordi Perales van desenvolupar les línies mestres programàtiques en matèria territorial i mediambiental.

En matèria d’urbanisme Acord proposa revisar el pla general per adaptar-lo a les condicions de construcció actual i a les previsions de creixement desenvolupades en el pla estratègic de la Garriga. De manera immediata, Neus Marrodán va proposar iniciar el debat i redacció definitiva del pla de mobilitat, tenint en compte dues premisses bàsiques: facilitar l’accés còmode al centre i l’establiment d’aparcaments de caràcter rotatori (temps limitat) que afavoreixin la circulació. Igualment, el pla de mobilitat “haurà de comptar necessariament amb el consens ciutadà”, en paraules de Marrodán. Acord aposta per una redacció conjunta d’inici amb el sector comercial i veïns així com amb les forces polítiques.

Les propostes mediambientals d’Acord inclouen potenciar la recollida selectiva amb l’estudi de la implantació de la recollida porta a porta, un pla d’aprofitament d’aigües netes reaprofitables i pluvials, i un pla de reducció i control d’emissions de gasos, lumíniques i sonores. Igualment es proposa un pla de gestió forestal integrat en la planificació territorial.

Neus Marrodán va remarcar la importància del manteniment de la via pública i la necessària planificació exemplificant-ho amb diversos “punts negres” detectats. Jordi Perales es va comprometre a impulsar la redacció d’un pla de diagnosi de l’estat de les infraestructures i dels carrers del municipi que permeti detectar quins són els graus d’intervenció necessaris i a partir d’aquí establir un calendari sistematitzat de manteniment:

Igualment es va destacar la importància d’organitzar de manera eficaç l’àrea de serveis tècnics per tal d’optimitzar recursos i afavorir el treball conjunt de les àrees d’urbanisme, via pública, medi ambient i patrimoni. Així mateix també es va destacar la importància de crear processos específics d’atenció al públic per atendre projectes d’activitats, obres majors, obres menors o de qualsevol altre índole amb la màxima celeritat i rigor.

Acord per la Garriga

Article anteriorNou concert d’Amics del Jazz de la Garriga
Article següentL’Aleví Blau, campió de lliga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.